Období majálesů je v plném proudu

23. 4. 2014 | Aktuality

Po celé České republice probíhají majálesy. Níže najdete přehled největších českých studentských slavností. Podívejte se, kdy a kam s přáteli vyrazit a co vás tam čeká.

22. 4. Majáles UTB

Ve Zlíně slaví studenti mezi prvními. Vstup je zdarma a vystoupí například Polemic nebo Vypsaná fixa. Pro více informací navštivte http://majales.utb.cz/.

24. 4. Kladenský majáles

Do Kladna jeďte už ve čtvrtek 24. 4. Vstupné se neplatí a vystoupí například Vypsaná fixa nebo Prago union.

25. 4. Ústecký majáles

Ústí nad Labem čeká průvod už v pátek 25. dubna. Cena vstupného pro studenty je 100 Kč a můžete se těšit třeba na Tata bojs nebo Wohnout. Úplný line-up zda: http://usteckymajales.cz/.

25. 4. Hradecký majáles

Pokud máte do Ústí nad Labem daleko, koná se ve stejný den majáles i v Hradci Králové. Za 499 Kč můžete vidět třeba UDG, Sto zvířat nebo Tomáše Kluse. Pro více informací se podívejte na http://hradec.majales.cz/,

30. 4. Pražský majáles

První pražský majáles bude poslední dubnový den. Vstupenky pořídíte za 550 Kč a vystoupí například Chinaski, Xindl X nebo Midi Lidi. Více informací na http://praha.majales.cz/.

1. 5. Majáles studentů

Na prvního máje hostí Praha druhý majáles. Na tento je vstupné zdarma a vystoupí například Totál Vokál nebo Zdroj zvuku. Pro více informací se podívejte na http://majalesstudentu.cz/.

3. 5. Majáles Dobruška

Na majáles v Dobrušce je vstupné dobrovolné. Vystoupí například Atmo music nebo We on the moon. Další informace na http://majales.dobruska.cz/.

6. 5. Olomoucký majáles

Majáles Univerzity Palackého je zdarma. Představí se na něm třeba From our hands nebo Tata bojs. Pro další informace navštivte http://majales.upol.cz/.

7. 5. Majáles Ostrava

Po Olomouci pokračuje majálesové veselí v Ostravě. Za 90 Kč si můžete poslechnout UDG či kapelu N.O.H.A. Více informací na http://majalesostrava.cz.

7. 5. Brněnský majáles

V tentýž den jako Ostrava hostí majáles i Brno. Se vstupenkou za 499 Kč zhlédnete třeba Fast Food Orchestra, Adam Mišík nebo Johnny Machette. Podrobnější informace najdete na http://brno.majales.cz/.

10. 5. Majáles Pardubice

Studenti v Pardubicích si zatančí a zazpívají za 299 Kč. Těšit se můžou například na Mig 21, Divokýho Billa nebo Mandrage. Více informací na http://majalespardubice.cz/.

12.-16. 5. Budějovický Majáles

Vidíte správně, největší český majáles trvá pět dní. V Českých Budějovicích vystoupí kupříkladu Skyline, Vložte kočku, The Fireballs a mnoho dalších. Vstupné je dobrovolné a více informací najdete na http://budejovickymajales.cz.

Zdroj obrázku: majales.cz

Další články k tématu

Nejdražší město střední Evropy. Láká ještě Praha zahraniční studenty?

Do Česka každoročně míří studenti z celého světa. Za studium sice musí platit, právě výše školného – alespoň v porovnání s anglofonními zeměmi – je ale jedním z největších lákadel pro zahraniční studenty. Kvůli vysoké inflaci a rostoucím nákladům na život se ale studium v Česku v posledních letech prodražilo. Praha loni dokonce obsadila první místo v žebříčku zemí s nejdražším bydlením ve […]

číst více

Studenti randí: Tipy na laciné rande k nezaplacení

Chcete své drahé polovičce uspořádat večer, na který nezapomene, ale v kapse máte jen ošuntělého bůra a maximálně žvýkačku? Nebo snad máte nový „objev“, víte, že na prvním rande fakt záleží, ale peněženku už dávno ani nemáte (na co taky)? Přinášíme vám sedm tipů na úžasné rande, které vás nebude stát vůbec nic. Uspořádejte piknik […]

číst více

10 studentských vynálezů, které dobyly svět

Dějiny jsou plné studentů, kteří již během univerzitních let přišli s převratným objevem. Nejeden z nich způsobil revoluci. Některé vynálezy zatím na své místo v každodenním životě čekají, bez jiných bychom se už dnes neobešli. Chytrá sluchátka Chytrá sluchátka vymysleli Parth Gaggar a Vijay Jain z indické univerzity IIT Roorkee. A jak poznáte chytrá sluchátka od těch „hloupých“? […]

číst více