O promoci nepřijdou ani kvůli pandemii. Inženýři z ČVUT dostanou diplomy on-line

4. 3. 2021 | Aktuality

Dosud to byly vždy historické prostory Betlémské kaple, kde absolventi Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské přebírali z rukou rektora své vysokoškolské diplomy. Letos kvůli pandemii nebude možné promoce uskutečnit v tradiční podobě. České vysoké učení technické však nechce své studenty ani jejich příbuzné ochudit o tento zážitek. Ceremoniál tak přesunou on-line.

„Je zřejmé, že v nejbližších měsících nebudou vzhledem k pandemické situaci žádná větší setkání možná. Nechtěli jsme ale studenty o slavnostní zakončení důležité části jejich života zcela připravit, a proto jsme pro ně připravili on-line promoci,“ říká děkan FJFI Igor Jex.

První on-line promoce se uskuteční 4. března v 15:30 hodin. Studenti rozdělení do dvou skupin se připojí prostřednictvím aplikace Microsoft Teams. Promocí bude provázet promotor Michal Beneš, proděkan pro pedagogickou činnost, za přítomnosti děkana Jexe. PředFJFI_diplomstavitelé fakulty a rektor ČVUT Vojtěch Petráček, budou sedět každý v jedné místnosti, odkud bude obraz živě přenášen do střižny. Do virtuální auly pak studenty pomyslně přivede tajemník fakulty Leopold Vrána. Příbuzní absolventů budou celý přenos moct sledovat na fakultním YouTube kanále.

„Vše jsme se snažili minulý týden na generální zkoušce otestovat a doufáme, že se naše premiéra podaří. Nicméně stát se může cokoliv. Je to pro nás výzva,“ říká Šárka Salačová, hlavní organizátorka on-line promoce.