Nový obor s mezinárodní spoluprací

10. 11. 2003 | Aktuality

Liberec, německá Žitava a polská Vratislava jsou města, která zahájila plán společné studijní spolupráce. Chtějí otevřít nový studijní obor, který překročí hranice států.

Liberec, německá Žitava a polská Vratislava jsou města, která zahájila plán společné studijní spolupráce. Chtějí otevřít nový studijní obor, který překročí hranice států.

Pokud se ministerstvo školství vyjádří kladně, vznikne na liberecké univerzitě nový studijní obor, management životního prostředí a bezpečnost práce. Do přípravy nového oboru se zapojí všechny technické fakulty univerzity, s výjimkou fakulty architektury. V plánu je vytvoření dvouletého magisterského oboru, který by navazoval na bakalářské studium ekonomického či technického směru.

Základní problematikou, které by se nový obor měl věnovat, jsou přírodní vědy doplněné technickými a právními záležitostmi. Studenti by měli strávit po semestru ve všech zúčastněných zemích a v posledním, čtvrtém semestru se věnovat psaní diplomové práce během odborné praxe v nějaké vybrané firmě. Pokud ministerstvo nový program zařadí do rozvojových projektů, od příštího roku se začne s detailní přípravou studijních materiálů pro udělení akreditace.

Zdroj: www.lidovky-centrum.cz