Nový obor Aplikovaná ekologie na Univerzitě Palackého

11. 7. 2011 | Aktuality

Nový bakalářský studijní obor Aplikovaná ekologie pro veřejný sektor chystá pro zájemce olomoucká Pedagogická fakulta. Obor bude možné studovat v prezenční nebo kombinované formě. Absolvent získá základní znalosti v biologických a ekologických disciplínách a v oblasti ochrany přírody a péče o životní prostředí. Současně bude seznámen se základními právními normami (např. správní, občanské, pracovní, obchodní právo, legislativa životního prostředí), se základy organizace a činnosti veřejné správy v návaznosti na disciplíny z oboru ekonomie s důrazem na financování veřejného sektoru.

Absolventi budou připraveni vykonávat odborné funkce na referátech či odborných orgánech samosprávy, zejména na odborech životního prostředí. Uplatnění najdou také ve státní správě na orgánech a institucích ministerstev (např. inspekce životního prostředí, vodohospodářská správa) nebo v orgánech ochrany přírody a krajiny. Dále se budou absolventi moci uplatnit v poradenských profesích při posuzování vlivů na životní prostředí, zpracování Územních systémů ekologické stability, v projektových a konzultačních ekologických firmách nebo budou moci vykonávat funkce podnikových ekologů.

Přijímací zkouška, která se uskuteční pravděpodobně v týdnu od 15. srpna 2011, bude založena na testu studijních předpokladů. Definitivní termín přijímacího řízení i uzávěra příjmu přihlášek budou v nejbližších dnech fakultou upřesněny.

Zdroj: www.upol.cz