Nové Rádio Student bude vybírat své moderátory

6. 3. 2005 | Aktuality

Rádio Student, které získalo v loňském roce od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci, vybíralo své moderátory. Vysílání by mělo začít na apríla letošního roku.

Rádio Student, které získalo v loňském roce od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci, bude vybírat své moderátory. Vysílání by mělo začít na apríla letošního roku.

V sobotu 5. března 2005 konalo první kolo konkurzu na moderátory Rádia Student a v neděli 6. března čekalo uchazeče kolo druhé. „Na redaktorská místa budou obsazeni především studenti Fakulty sociálních studií MU a studenti Divadelní fakulty JAMU, pochopitelně nebudou odmítnuti zájemci ostatní, a to i studenti středních škol,“ tvrdí tvůrci.

Vysílání Rádia Student bude rozděleno do 5 hlavních bloků, které budou mít vždy jednoho moderátora – ranní (6–9 hod), dopolední (10–13 hod), odpolední (14– 18), večerní (19–22 hodin) a noční (22–01 hod).

Rádio Student bude vysílat v Brně na frekvenci 107 FM. „Vysílač pokryje celé Brno a studenti z jiných částí republiky si nás mohou poslechnout na internetu,” uvedl Petr Veselý, jeden z autorů projektu, „v budoucnosti bychom chtěli ještě spolupracovat s městy Zlín a Olomouc,” dodal.

Podle tvůrců projektu bude nové rádio jiné než komerční rádia. Počítají s větším podílem mluveného slova a hudební stránku programu nebude naplňovat klasický pop. Ve večerních hodinách uslyšíte dokonce okrajové hudební žánry.