Nové obory na České zemědělské univerzitě

19. 3. 2008 | Aktuality

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze nově otevírá pro příští akademický rok následující obory: Ekologické zemědělství; Kynologie; Rostlinolékařství; Trávníkářství; Veřejná správa v oblasti zemědělství a péče o krajinu, a Využití a ochrana přírodních zdrojů.

Základní částí přijímacího řízení je písemná přijímací zkouška z biologie a chemie (teoreticky zaměřené – bakalářské studium), případně biologie se zaměřením na zvolenou specializaci (profesně zaměřené bakalářské studium). Obsahem písemné zkoušky je látka v rozsahu studia na gymnáziu. Cílem písemné zkoušky je ověřit předpoklady uchazečů pro studium na základě znalostí základních disciplín, důležitých pro zvolený studijní program, a vybrat počet studentů daný kapacitou fakulty. Hodnoceny jsou i výsledky maturitní zkoušky na střední škole.

Ke studiu je třeba podat přihlášku na studijní oddělení děkanátu fakulty na předepsaném tiskopise do 31. března 2008. Fakulta přijímá i elektronický formulář přihlášky, a to do všech druhů a forem studia. Formulář najdete na této adrese. Přijímací řízení se koná ve dnech 9. – 13. června 2008

Více informací naleznete zde.