Nová fakulta na Slezské univerzitě v Opavě

11. 5. 2008 | Aktuality

Slezská univerzita v Opavě se rozšíří k 1. říjnu letošního roku o Fakultu veřejných politik. Jde o pátou fakultu této univerzity, z toho třetí se sídlem v Opavě. Její vznik byl umožněn vyčleněním některých studijních programů z Filozoficko-přírodovědecké fakulty.

„Fakulta veřejných politik otevře pro Slezskou univerzitu a především pro její studenty nové perspektivy rozvoje v moderně a netradičně koncipovaných studijních programech a oborech zaměřených ve své rozhodující většině na politické a sociální vědy,“ uvedl rektor doc. PhDr. Rudolf Žáček, Dr. Studijní nabídku nové univerzitní součásti vytvoří bakalářské a magisterské studium v programu Sociální politika a sociální práce a dále bakalářské studium ve studijních programech Mezinárodní teritoriální studia, Specializace v pedagogice a Ošetřovatelství. „V budoucnosti se fakulta podle možností zaměří na přípravu akreditace navazujících magisterských studijních programů, případně programu doktorského,“ dodal doc. Žáček.

Zřízení nové fakulty je součástí rozvojové strategie Slezské univerzity v Opavě na období let 2006 – 2010. Zúží širokou škálu studijních programů Filozoficko-přírodovědecké fakulty a umožní racionalizaci řídících činností a rozvojových aktivit na obou fakultách jak v oblasti pedagogické, tak vědeckovýzkumné. Ještě letos by měla nová fakulta dosáhnout počtu 1200 studentů.