Neobvyklé tipy na letní zábavu

31. 7. 2022 | Studentský život

tipy na letní zábavuLéto je ten správný čas na zkoušení nových věcí. Protože koupačky a letní kina už jsou klišé, připravili jsme pro vás přehled neobvyklých aktivit, kterým se můžete během horkých letních dnů věnovat.

Den bez peněz

Zorganizujete si den plný aktivit, které nic nestojí a kdy neutratíte ani korunu. Pokud chcete ještě víc hardcore verzi, můžete se na den zříct i veškerých technologických vymožeností, jako jsou mobily a počítače. Bude to vyžadovat kreativitu a představivost, ale překvapí vás, kolika různým činnostem se můžete věnovat úplně zadarmo!

Uspořádejte bleší trh

Pokud se vám doma povaluje spousta věcí, které už nevyužíváte, vydejte se na bleší trhy nebo malý výprodej uspořádejte rovnou u vás před domem. Dejte dohromady věci, které budete prodávat, natiskněte letáky, zpropagujte se on-line a pak už jen sledujte, jak lidé nakupují, a vaše kasička se plní.

Vytvořte časovou kapsli

Pozvěte domů skupinu nejbližších přátel a domluvte se, že do kapsle umístíte něco, co vám připomíná vaše přátelství nebo letošní léto. Následně ji zakopejte někam, kde máte jistotu, že ji v budoucnu najdete a domluvte se, že se k ní vrátíte třeba za pět, deset, nebo i více let!

Začněte psát blog

Blogování je dobrý způsob, jak si zapamatovat, co jste v létě dělali. Ale deníková forma blogu není jediná, kterou si můžete vést. Můžete psát o vašich oblíbených filmech, knihách, hrách, o cestování, kosmetice. Jednoduše o všem, co vás napadne.

Výhodou blogování je, že se díky němu můžete seznámit s podobně naladěnými lidmi. A třeba časem zjistíte, že vás psaní baví natolik, že se mu začnete věnovat naplno. Pokud se s písmenky moc nekamarádíte můžete místo toho začít vlogovat a založit si třeba vlastní YouTube kanál.

Přidejte se ke spolku nebo založte vlastní

Říká se: každý nápad, věc, nebo dílo už má svůj spolek. Pokud jsou vaše zájmy obskurnější, nebo je sídlo spolku od vás daleko, založte si vlastní spolek. Stačí shromáždit pár členů a pustit se do toho, ať už on-line nebo naživo! Představivosti se v tomto směru meze nekladou, takže můžete například vytvořit klub přátel jednorožců nebo klub milovníků ananasové pizzy!

Znovu objevte své vnitřní dítě

Prázdniny jsou ideální dobou, kdy si můžete připomenout své vnitřní dítě. Zavzpomínejte, jaké aktivity vás bavily, když jste byli děti a vyzkoušejte je po letech znova! Plavejte v rybníce, skákejte panáka, vybarvujte omalovánky, nebo jezděte na kolotočích. Výlet v čase vám zvedne náladu a pomůže vám se odreagovat.

Cestujte naslepo

Pokud jste přírody aspoň trochu spontánní, nebo chcete vystoupit ze své komfortní zóny, vydejte se do náhodně zvoleného města, kde jste nikdy předtím nebyli. Otevřete atlas, zavřete oči, zabodněte do mapy prst. Pak hned sbalte kufry a vyrazte tam! V České republice se ukrývá spousta pozoruhodných míst, která stojí za to objevit.

A varianta pro odvážné: místo mapy Česka zkuste atlas celého světa!

Pokuste se překonat světový rekord

Kdo říkal, že se zrovna vy nemůžete zlatým písmem zapsat do knihy rekordů? Udělejte si průzkum a zjistěte, jestli existuje nějaký rekord, který byste mohli během léta stihnout překonat. A i když zrovna žádný nenajdete, přinejmenším se u čtení knihy rekordů dobře pobavíte, protože některé rekordy jsou opravdu bizarní. A kdo ví – třeba v příštím vydání knihy už najdete i svoje jméno.

Zdroj: Fun Times Guide

Další články k tématu

Festivalový přehled: Kam vyrazit za kulturou a kde potrápit ušní bubínky

Festivalový přehled: Kam vyrazit za kulturou a kde potrápit ušní bubínky

Většina vysokoškoláků již před nějakým tím týdnem úspěšně složila všechny zkoušky a nyní si může užívat blažené volno. Pokud je tedy nečeká opravný termín nebo rozepsaná diplomka. Ať tak či tak, léto patří festivalům! Přinášíme přehled těch nejzajímavějších. Frenštát pod Radhoštěm bude ve dnech 9. až 10. července hostit festival Horečky Fest, na němž vystoupí …

Šest způsobů, jak se během studia bavit bez zbytečného utrácení

Šest způsobů, jak se během studia bavit bez zbytečného utrácení

Většina vysokoškolských studentů v Česku si musí ke studiu přivydělávat. Velkou část peněz pak vrazí do bydlení a dalších nezbytností. Na zábavu proto studentům kolikrát moc prostředků nezbývá a kvůli zvyšování cen je situace ještě horší. Ale jen proto, že má někdo omezený rozpočet, neznamená to, že se nemůže bavit! Zůstaňte doma Zábavu netvoří prostředí, ale …

Šest filmů z univerzitního prostředí, které musíte vidět

Šest filmů z univerzitního prostředí, které musíte vidět

Když se řekne film z univerzitního prostředí, většina lidí si vybaví šílené americké komedie s nereálnou premisou. O studiu na vysoké škole se ale točí i dobré filmy, ve kterých jde o víc než o divoké večírky na kolejích. 1)     Ambice na Julliardu Pokud si chcete přiblížit dril na uměleckých školách, začněte s filmem z roku 2014 Whiplash. Mladý …