Nápad roku v plném proudu!

1. 5. 2011 | Aktuality

Čtvrtý ročník soutěže podnikatelských záměrů Vodafone Nápad roku 2011 je již v plném proudu a v těchto dnech také probíhají první informační schůzky. Více se dočtete zde.

Soutěž každoročně vyhlašuje Institut rozvoje podnikání (Institute for Development of Entrepreneurship – IDE), vnitřní útvar Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Jejím posláním je zejména šířit a rozvíjet podnikatelské myšlení a aktivity mladých lidí a zároveň jim pomoci uskutečnit první kroky v jejich samostatném podnikání. Prostřednictvím soutěže se však její organizátoři snaží také zpopularizovat podnikatelskou činnost mezi studenty vysokých škol a veřejností nebo pomoci medializovat úspěšné projekty. Například nápadem roku 2010 se stal portál UkažJakBydlíš.cz.

Podmínky soutěže

Soutěže se mohou zúčastnit jak jednotlivci (OSVČ, fyzické i právnické osoby), tak i celé týmy, a to s libovolným podnikatelským záměrem, nápadem na rozšíření firmy či projektem pro investory. Podmínkou však je, že dosud nebyl realizován nebo je ve stádiu rozjezdu (například společnosti do dvou let své existence). Cílem soutěže je především pomoci podnikavým lidem uvést své nápady do praxe, a ti tak díky soutěži mohou získat až 5 milionů korun jako prvotní investici. Základními hodnotícími kritérii jsou proveditelnost projektu (35 %), potenciál dalšího růstu (15 %), originalita projektu (20 %), kvalita zpracování (30 %) a také osoba podnikatele (toto hodnocení proběhne ve finálovém kole).

Kategorie 4. ročníku soutěže Nápad roku 2011 jsou následující:

  1. Nápad roku 2011
  2. Ekonom Student podnikatel
  3. Potenciál

Harmonogram soutěže

  • 16. 3. 2011 Vyhlášení podmínek soutěže a zahájení mediální kampaně
  • 10. 5. 2011 Uzávěrka přihlášek projektů
  • 19. 5. 2011 Zveřejnění finalistů TOP 12 a semifinalistů TOP 30
  • 24. 5. 2011 Prezentace finálových projektů (3 min.), určení pořadí
  • 25. 5. 2011 Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže

Více informací o soutěži naleznete na stránkách www.napadroku.cz.

Zdroj: www.napadroku.cz