MŠMT: Rozšiřte si obzory, občané!

18. 9. 2011 | Aktuality

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR se rozhodlo podpořit celoživotní vzdělávání a spustilo kampaň upozorňující na nutnost neustálého rozšiřování znalostí a vzdělanosti nejen mezi studenty, ale i mezi těmi, kdo mají své studium dávno za sebou nebo jej ještě neabsolvovali. Hlavním sloganem této kampaně je „Rozšiřte si obzory“.

Kampaň se bude průběžně objevovat v různých typech médií od televize přes rozhlas, tisk až po internet. Zaměřena bude nejen na dospělou populaci s různým stupněm vzdělání a z různých věkových skupin, ale i na čerstvé absolventy středních a vysokých škol. Mezi další cílovou populaci však budou patřit i sociálně slabší lidé, nezaměstnaní nebo lidé ohrožení ztrátou zaměstnání a senioři.

Důraz bude kladen především na nutnost neustálého dovzdělávání a získávání nových informací tak, aby byli lidé schopni orientovat se v aktuálních změnách probíhajících v nejrůznějších oblastech života (nové technologie, možnosti pracovního trhu, oblast práva, ekonomická témata apod.). Kampaň se bude rovněž zabývat možnostmi uplatnění na pracovním trhu i mimo území ČR nebo EU, nutností jazykového vzdělávání aj.

Kampaň „Rozšiřte si obzory“ se rozjíždí v rámci projektu ministerstva školství UNIV 2 KRAJE, jehož cílem je transformace středních odborných škol v centra celoživotního učení a rozšiřování nabídky vzdělávacích programů pro dospělé. Funguje za podpory Evropského sociálního fondu a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. První fáze poběží do listopadu, v lednu pak nastoupí druhá vlna, která bude probíhat v průběhu celého roku 2012.

Zdroj: www.fakulta.cz, www.nuov.cz