Norská škola nabízí žákům místo tělocviku počítačové hry

17. 2. 2016 | Aktuality

Oliver Smith informuje na webových stránkách The Memo o norské škole, která se pro nadcházející školní rok rozhodla nabídnout studentům jako alternativu ke klasickému tělocviku hodinu eSportů. Navazuje tak na neobvyklý nápad realizovaný už např. na švédské škole Arlanda, která zařadila eSporty jako předmět minulý březen na základě velké poptávky studentů.

Norská střední škola Garnec plánuje pilotní projekt soutěžních počítačových her o pěti hodinách týdně pro třicet žáků, kteří mohou místo atletiky hrát herní hity jako StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 nebo League of Legends.

Postupně se z projektu má stát plnohodnotný předmět, jakým je tělesná výchova, zařazený do osnov školy s propracovaným hodnocením pokroků žáků. Hodiny eSportů však nerezignují na pohybové aktivity jako takové. Devadesátiminutové bloky zahrnují vedle herních znalostí, dovedností a komunikace v týmech také cvičení na postřeh, fyzickou sílu a výdrž. Oblíbenost eSportů u žáků je značná.

Světový průmysl eSport dosahuje hodnoty 400 miliónů liber a nejlepší hráči si nejen vydělávají závratné částky, ale jsou také novodobými ikonami mladých.

Zdro: www.scio.cz Zdroj fotografie: freeimages.com