Microsoft vyhlašuje další ročník celosvětové studentské soutěže

8. 9. 2010 | Aktuality

Společnost Microsoft spustila nový ročník soutěže softwarových návrhů Imagine Cup 2011. Nejlepší studentská aplikace a řešení, které by mělo být schopno pomoci lidem a společnosti všude na světě, dostane mimo jiné 25 000 dolarů. Začíná se regionálními koly, z nichž nejlepší postupují do finále, které se letos uskuteční v New Yorku.

„Pokud pomineme finanční i věcné ceny, cestu do zahraničí, prestiž a v neposlední řadě třeba zápočet ve škole, je to primárně reálná zkušenost. Ve škole nás sice učí, jak vést projekty, jak by to či ono vypadalo a fungovalo v reálném světě, ale skutečnost pak bývá trošku jiná a často nepříjemně překvapující,“ hájí přednosti soutěže Koordinátor komunitních a studentských programů společnosti Microsoft Jan Gemrich. „Vytvořit aplikaci, pomocí níž půjde řešit problémy, ať už celosvětové nebo z vašeho města, je přece dobrý skutek.“

Týmy se mohou registrovat do dubna 2011. Vyhlášení českého kola proběhne v červenci téhož roku.

Všechny projekty by měly kreativně využít jeden z produktů rodiny Visual Studio.

Stručný návod, který účastníky mezinárodní studentské soutěže Imagine Cup 2011 provede registračním procesem, je k vidění zde.

Všechny termíny soutěže a oficiální požadavky najdete zde.

A jak může takový úspěšný projekt vypadat? Odpověď lze hledat u studentů Vysokého učení technického v Brně, kteří pro minulý ročník soutěže vyvinuli software GINA pomáhající v krizových situacích při přírodních katastrofách. Mezi dvanáct finálových projektů mezinárodního kola soutěže se sice neprobojoval, ale v praxi se už předvedl na Haiti, kde pomáhal při sledování a monitorování záchranných týmů v terénu. Software by se měl uplatnit ve složkách integrovaného záchranného systému.

Více informací: zahraniční stránky soutěže, české sránky soutěže, stránky soutěže na facebooku.

Zdroj: ČT24, Technet.cz, stránky soutěže

Další články k tématu