Masarykova univerzita láká více než 35 tisíc uchazečů

1. 4. 2008 | Aktuality

Masarykova univerzita nedávno na svých webových stránkách zveřejnila průběžnou statistiku celkového zájmu uchazečů: do přijímacího řízení pro akademický rok 2008/2009 zatím přijala celkem 58 185 přihlášek, které si podalo a zaplatilo dohromady 35 624 zájemců. Tato čísla však ještě nejsou konečná – některé fakulty totiž otevřely dodatečná přijímací řízení do nově akreditovaných oborů a někde se uchazeči mohou ještě hlásit do navazujících oborů magisterských.

Doposud nejvyšší počet přihlášek i uchazečů registrovala MU v loňském roce, kdy se počet přihlášek dostal až na číslo 61 671, přičemž zájemců o studium bylo více než 39 000.

Nejvíce přihlášek si letos uchazeči podali již tradičně na Filozofickou fakultu (10 725 přihlášek) a na Fakultu právnickou (7623). Vyšší počet přihlášek oproti loňsku přijaly fakulty Lékařská (5975) a Ekonomicko-správní (8849). Menší zájem uchazečů zaznamenala v posledních letech Přírodovědecká fakulta, přibližně stejný pak Fakulta informatiky a Fakulta sociálních studií.

Až do 13. dubna se mohou zájemci hlásit ještě do bakalářského oboru Mediteránní studia, který se zaměřuje zejména na literární historii všech významných středomořských kultur. 30. dubna vyprší termín pro podání přihlášek do nově akreditovaného dvouletého prezenčního magisterského oboru Překladatelství anglického jazyka.

Zdroj: Tisková zpráva Masarykovy univerzity