Lucie Nedbalová: „Žádné hubnutí se nekonalo.“

22. 4. 2007 | Stojí za přečtení

Jak se připravovala na soutěž? Kdo jí do ní přihlásil? Proč už se nebude hlásit na Českou Miss?

Lucie Nedbalová se narodila v roce 1986 a bydlí v Prostějově. Nedávno přerušila studium angličtiny na FF MU, dálkově studuje mediální studia na FSS MU. Vyhrála soutěž Dívka roku 2001, potom Miss In 2005. Byla také ve finále Miss Léto 2005 (kde skončila 4.) a Miss Brno 2006. Má dvoje státnice z angličtiny, učila se i španělsky. Je velmi aktivní: taneční vystoupení, přehlídky, focení, ale i sport, kino, cestování či vaření jsou běžnou součástí jejího života. Aktuálně ji můžete vidět v jedné televizní reklamě. Nedávno se stala první vicemiss soutěže Miss Academia a právě o tom je i náš rozhovor.

Proč ses do soutěže přihlásila? Přihlásila mě maminka, asi měla pocit, že bych to měla zkusit. Já jsem se docela bránila, dokonce jsem na ni byla chvilku naštvaná, ale teď jsem samozřejmě ráda.

V roce 2005 jsi postoupila do semifinále České Miss. Chystáš se to zkusit znovu? Asi nejsem ten typ, co ho dvakrát vyhodí dveřmi a on přijde potřetí oknem a uspěje. Jestli je to dobře nebo špatně, to nevím. Rodiče a přítel mě plánují přihlásit na Miss ČR k panu Zapletalovi, tak uvidíme…

Připravovala ses nějak na Miss Academia? Nijak zvlášť. Já myslím, že pár dní před finále bych stejně nic nezmohla. Jsem jaká jsem a to se přece nezmění. Jestli máš na mysli nějaké hubnutí nebo tvarování těla, tak to se nekonalo.

Jako volnou disciplínu jsi měla disko tanec. Věnuješ se mu i profesionálně? Tančím už 12 let závodně, věnovala jsem tomu v životě dost času a energie. Vrátilo se mi to v podobě úspěchů na mezinárodních soutěžích. Tančím v TŠ Hubený Prostějov, se kterou se mi podařilo získat několik titulů Mistra ČR, Evropy, vítěze Světového poháru a Vicemistra Světa. Poznala jsem spoustu lidí a navštívila zajímavá místa, jako např. Oslo nebo Bělehrad.

Jak na tebe soutěž Miss Academia zapůsobila? Já hlavně obdivuji studenty fakulty Mediálních studií Univerzity Tomáše Bati, kteří celou akci připravují úplně sami. Atmosféra nebyla vůbec napjatá, naopak mi přišla velmi přátelská. Rivalitu jsem nepociťovala, snad jen všeobecnou nervozitu, a to až finálový večer. Všichni si přáli, aby se akce povedla, a myslím, že to vyšlo.

Může ti úspěch v této soutěži do budoucna přinést nějaké výhody? Nemyslím. Snad jen to, že pojedu zadarmo k moři a skočím si po dlouhé době padákem. Teď vážně. Já jsem skoro nikomu neřekla, že jdu na nějakou soutěž, takže i kamarádi se to dozvěděli až z novin. Nemám potřebu na sebe takto upozorňovat. I když můj úspěch mě samozřejmě velmi těší a mám obrovskou radost.

Oproti klasickým soutěžím krásy prý klade Miss Academia větší důraz na to, aby vítězka byla nejen krásná, ale i chytrá. Jak to mohla porota posoudit? V semifinálovém kole jsme musely kromě rozhovoru a promenády v plavkách a šatech absolvovat také test podobný testu studijních předpokladů, který tvořil 60% z celkového hodnocení. Při finálovém rozhovoru s námi odmítl Tomáš Krejčíř cokoliv dopředu nacvičovat, takže myslím, že naši pohotovost, vtip a intelekt prověřil dokonale.

Chtěla bys něco vzkázat dívkám, které o účasti v Miss Academia přemýšlí? Vzkázala bych jim, ať odhodí strach a zábrany a jdou do toho. Získají vzácné zkušenosti a poznají nové lidi. Tato soutěž má opravdu vysokou úroveň a já vřele doporučuji se jí zúčastnit. Můžete jen získat.

Další články k tématu