Letošní JobChallenge se nově přesune na brněnské výstaviště

8. 11. 2010 | Aktuality

Ve středu 10. listopadu proběhne v moravské metropoli již čtvrtý ročník pracovního veletrhu JobChallenge, který pro všechny studenty a absolventy brněnských vysokých škol pořádá Kariérní centrum Masarykovy univerzity. Letos se nově uskuteční v Kongresovém centru BVV.

K této změně organizátory dovedly hlavně dosavadní zkušenosti se stále vzrůstající návštěvností, a tím i se stále méně dostačující kapacitou prostor Ekonomicko-správní fakulty MU, kde se veletrh konal doposud. Jen loni areálem prošlo asi 1300 návštěvníků a letos se jich očekává ještě o 700 více.

Brány výstaviště se pro návštěvníky otevřou v 9 hodin dopoledne. Od té doby až do 17. hodiny tu pak budou moci získat přehled o tom, co aktuálně nabízí pracovní trh. Asi třicítka přihlášených firem zde bude všem příchozím prezentovat nejen náplň své vlastní činnosti, ale zároveň pro ně veletrh představuje příležitost, jak se dostat do osobního kontaktu s budoucími absolventy. Stávající studenti tu navíc budou moci se zástupci renomovaných společností konzultovat možnost stáží, praxe či třeba spolupráci na svých diplomových pracích.

Nabídka oborů, mezi nimiž budou moci zájemci vybírat, se letos oproti loňsku rozroste například o bankovní sektor, IT firmy, technické nebo zdravotnické společnosti apod. Mezi vystavovateli nebude chybět ani sama Masarykova univerzita. Mimo samotné setkání s reprezentanty firem tu budou moci návštěvníci využít také služeb poradenského centra, kde se budou moci s odborníky poradit například o tom, jak sepsat správný a účelný životopis, jak se připravit na přijímací pohovor, nebo i o tom, jak a kde hledat práci. V rámci doprovodného programu tu bude pro návštěvníky připraveno několik prezentací pořádaných různými společnostmi. Více informací naleznete na www.jobchallenge.muni.cz.

Zdroj: TZ MU a www.jobchallenge.muni.cz