Kellnerova nadace nabízí granty českým studentům zahraničních škol

26. 2. 2022 | Studium v zahraničí

granty českým studentům zahraničních školLetos už po třinácté nabízí Nadace The Kellner Family Foundation granty pro české studenty, kteří se chystají v příštím školním roce studovat bakalářský obor v zahraničí. Celkem mezi ně plánuje nadace rozdělit zhruba 15 milionů korun.

Kromě přihlášky musí zájemci o grant dodat i podklady o vybrané zahraniční vysoké škole a zvoleném oboru, motivační dopisy, seznam dosavadních studijních i dalších akademických úspěchů, doporučení od osoby, která se podílí na akademickém anebo uměleckém rozvoji studenta a dokumenty dokládající aktuální finanční situaci žadatele. Uzávěrka je 31. března.

„Přihlášky hodnotíme velmi individuálně. Zajímá nás každý jednotlivý příběh studentky nebo studenta, jejich motivace, ambice a odhodlání. Podporujeme mladé lidi, u kterých je zřetelné jejich zapálení pro obor a kteří mají svůj profesní sen, ke kterému by rádi po návratu ze zahraničí směřovali,“ uvedla členka správní rady nadace Petra Dobešová.

„Preferujeme moderní vědecké obory, ať už přírodovědné, nebo technické, nebo některý z uměleckých či humanitních oborů. Posuzujeme také kvalitu univerzity, její celkovou reputaci i hodnocení podle oborových žebříčků,“ dodala Dobešová. Po zhodnocení on-line přihlášek pozvou zástupci nadace vybrané studenty k osobním rozhovorům. Úspěšní žadatelé by měli informaci o výši poskytnutého grantu dostat do konce června.

Během 12 let existence programu získalo příspěvek na studium celkem 218 studentů navštěvujících vysoké školy po celém světě. Patří mezi ně i prestižní univerzity jako je Oxford, Cambridge či Harvard. Celkem už nadace mezi studenty rozdělila 100 milionů korun.

Ve stávajícím akademickém roce využívá granty celkem 57 studentů, přičemž 25 z nich je v grantovém programu poprvé a 32 pokračuje ve studiu s finanční podporou déle než rok. Studenti, kteří se programu účastní, na zahraničních vysokých školách studují především lékařské a přírodní vědy a technické obory. Věnují se ale i právu, ekonomii, hudbě, vývoji počítačových her a moderní cirkusové akrobacii.

„Cílem nadace je podporovat na cestě za kvalitním vzděláním talentované, cílevědomé a pracovité mladé lidi, kteří v sobě mají odhodlání získané mezinárodní zkušenosti využít ve prospěch celé české společnosti,“ vysvětlila mluvčí nadace Jitka Tkadlecová.

Zdroj: Novinky.cz

Další články k tématu

Programu Erasmus se zúčastnilo přes 350 tisíc českých studentů

Programu Erasmus se zúčastnilo přes 350 tisíc českých studentů

Do roku 2021 se programu Erasmus zúčastnilo přes 350 tisíc Čechů, z nichž největší počet tvořili studenti vysokých škol. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Dům zahraniční spolupráce. Zájem o výjezdy přes Erasmus by měl růst i do budoucna. Mimo jiné i díky většímu rozpočtu. „Očekáváme, že počet Čechů, které budeme schopni do zahraničí přes program vyslat, …