Katedry na Liberecké univerzitě postupně ztrácejí akreditace

7. 3. 2003 | Aktuality

Kvůli nedostatku kvalifikace pedagogů a výtkám ke studijnímu programu byla zrušena akreditace katedry francouzštiny na Technické univerzitě v Liberci.

Kvůli nedostatku v kvalifikaci pedagogů a výtkám ke studijnímu programu byla zrušena akreditace katedry francouzštiny na Technické univerzitě v Liberci. Studenti tedy již na tuto katedru nebudou od počátku příštího roku přijímáni. Děkan pedagogické fakulty Jiří Vacek tvrdí, že dělají všechno proto, aby na rok následující získali akreditaci zpět. Aby toho dosáhli, musí nejprve získat kvalitní pedagogy, což je poměrně problém. Ti, kteří jsou v naší zemi nejkvalitnější, učí na filozofických fakultách UK a MU, ale celkově v tomto oboru kvalifikovaní lidé chybí vzhledem k tomu,  že o výuku tohoto jazyka nebyl v posledních letech veliký zájem.

 

Dalším problémem pedagogické fakulty v Liberci je fakt, že přijímala přihlášky ke studiu na obor, na který také ještě nemá akreditaci – na Český jazyk a literaturu. Vacek se vyjádřil, že pokud by akreditaci nedostali, vrátili by studentům poplatek za přihlášky nebo by jim nabídli studium jiného oboru.

 

Zdroj: ČTK, Lidové noviny