Jubilejní 10. ročník Noci vědců je tady!

25. 9. 2014 | Aktuality

Základem všeho je… buňka. A právě ta je i centrálním motivem výroční, v pořadí již desáté Noci vědců. Uskuteční se v pátek 26. září 2014 na desítkách atraktivních míst v celé republice. Mezi organizátory Noci vědců se řadí významné instituce české a moravské popularizace věd, od hvězdáren a planetárií přes vědecká a vědecko-zábavní centra či výzkumné ústavy po vzdělávací instituce a další. Na programu budou jako vždy různé populárně-vzdělávací přednášky, workshopy, experimenty, zábavné show, hudební vystoupení i otevřené dveře.

Mezi vysokoškolské instituce, které se letos do akce zapojí, patří Fakulta chemická, Fakulta strojního inženýrství a Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení v Brně, Mendelova univerzita v Brně, Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, Univerzita Hradec Králové, Univerzita Palackého v Olomouci, Ostravská univerzita v Ostravě, Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice, České vysoké učení technické v Praze, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně.

Noc vědců je projektem Evropské komise a jeho cílem je popularizace vědy a techniky. Loni ji jen v České republice navštívilo 31 tisíc lidí a na programu se podílelo 14 organizátorů. Podrobný program ve všech místech konání naleznete na www.noc-vedcu.cz, další informace jsou průběžně zveřejňovány i na Facebooku akce.

Zdroj: TZ Noci vědců

Další články k tématu