Jihočeská univerzita staví nové budovy

9. 11. 2011 | Aktuality

V kampusu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích proběhl ve čtvrtek 3. listopadu 2011 slavnostní ceremoniál poklepání základních kamenů novostaveb v rámci projektů Rozvoj Přírodovědecké fakulty, Rozvoj Zemědělské fakulty a Fakulty rybářství a ochrany vod. Studenti se mohou těšit na nové zázemí na podzim roku 2013.

Novostavba pro Přírodovědeckou fakultu vznikne v nezastavěné části areálu univerzity v těsném sousedství objektů Přírodovědecké fakulty a laboratoří Biologického centra AV ČR, s nimiž utvoří ucelený komplex. Objekt postavený na půdorysu písmene H bude sestávat z jednoho podzemního a tří nadzemních podlaží. V novém objektu vzniknou specializované laboratoře, odborná pracoviště, přednáškové sály a učebny včetně technického a hygienického zázemí, tak společné prostory provozu fakulty a studovna, jež budou navazovat na centrální dvoranu.

Nová budova Zemědělské fakulty a Fakulty rybářství se též inspiruje abecedou. Stavba tvaru písmene ypsilon bude mít tři patra s plochou střechou a prosklenými částmi atrií. Budou zde umístěny posluchárny, učebny, laboratoře.

Zdroj: tisková zpráva