Jeďte studovat do Austrálie!

16. 3. 2004 | Aktuality

Zástupci australských škol se již potřetí vydali do České republiky, aby zde prezentovali své školy a nabídli Čechům studium v jejich zemi. Letošní miniveletrh proběhne 17.-18. 3.

Zástupci australských škol se již potřetí vydali do České republiky, aby zde prezentovali své školy a nabídli Čechům studium v jejich zemi. Letošní miniveletrh proběhne 17.-18. 3. První den od 14 do 17 hodin v Brněnském hotelu International, druhý den ve stejnou dobu v pražském Grandhotelu Bohemia.

Veletrh je určen nejenom pro studenty, kteří se po střední škole rozhodují, co dál, ale také pro studenty, kteří se pokoušejí o získání stáže. Austrálie je příznivě nakloněná bilaterálním dohodám, The University of Queensland již například spolupracuje s Karlovou Univerzitou

Studium v Austrálii má pro studenty z cizích zemí hned několik výhod. První z nich je možnost legálního zaměstnání při studiu. Pracovní úvazek může činit dvacet hodin týdně během studia a neomezeně během školních prázdnin. Další je pak jistě vysoká kvalita studia, jehož cena je nižší než například ve Spojených státech nebo ve Velké Británii. Studium probíhá interaktivní formou, je třeba mít a prezentovat vlastní názory, stejně jako vyslechnout názory druhých. Možnost vycestovat, postavit se „na vlastní nohy“, poznat svět, být v multikulturálním prostředí již není ani třeba zmiňovat.

Omezení mnoho není. Je pouze třeba mít dokončené středoškolské vzdělání. Přijímací zkoušky se na univerzitách nekonají, pouze zkouška z jazyka, pokud se rozhodnete studovat odborný předmět. Problémem mohou být finance: je třeba zaplatit školné a při vystavování studentského víza je třeba prokázat dostatečně vysokou sumu na životní náklady. Vklad vám ale vynahradí obdržení diplomu, který je podle lisabonské dohody všude v Evropě uznáván.