Institut Danone uděluje stupendia

17. 6. 2005 | Aktuality

Studujete poslední ročník potravinářství, chemie a technologie potravin, potravinářskou a biochemickou technologii čo podobný obor nebo jste absolvent do třiceti let? Publikujete v odborných časopisech a ještě vám nebylo 34 let?

Institut Danone, nadační fond pro podporu výzkumu, vývoje a vzdělávání v oblasti výživy, má pro vás i letos zahraniční stipendia ve výši 50 000 korun. Mají sloužit k pokrytí nákladů na minimálně měsíční stáže týkající se výživy, potravinářství, výživových stavů a epidemiologie výživy. Žádosti o stipendia posílejte do 17. června na adresu Institut Danone, Konopišťská 905, 256 37 Benešov u Prahy. Do konce června se dozvíte, zda vaše žádost postupuje a zda budete pozváni k jazykové zkoušce.

Nadační fond dále vypisuje soutěž o nejlepší práci, resp. článek publikovaný mladými vědci v oboru výživy. Cena je spojena s odměnou ve výši 50 tisíc korun. Soutěžit může studující vysokoškolák nebo absolvent vysoké školy, který v době podání přihlášky nedosáhl věku 34 let a který publikoval v zahraničním, popř. českém odborném časopise. Co se bude hodnotit? Zdravotní a společenská závažnost řešené problematiky, originalita výsledků a rozsah podílu účastníka na jejich dosažení a dopad časopisu, v němž byla práce publikována, na odbornou veřejnost.

Přihlášky do soutěže o nejlepší práci podávejte do 16. září 2005. Podrobné informace naleznete na www.danoneinstitute.org.