Francie nabídla stipendia českým technikům

25. 4. 2006 | Aktuality

Pro všechny studenty technických oborů, jejichž životní cíle nejsou omezeny českými hranicemi, se teď otvírá jedinečná příležitost – získat magisterský titul ve Francii.

Pro všechny studenty technických oborů, jejichž životní cíle nejsou omezeny českými hranicemi, se teď otvírá jedinečná příležitost – získat magisterský titul ve Francii.

Francouzská vládní agentura EduFrance totiž nabídla českým studentům technických oborů možnost získat magisterský diplom na některých z více než šedesáti francouzských vysokoškolských institucí. Studenti si tak mohou vybrat z nabídky 250 inženýrských oborů, jako je například telekomunikace, stavitelství, strojírenství, informatika nebo třeba i nanotechnologie či biotechnologie. Jedinou podmínkou je „mít v kapse“ bakalářský diplom.

Že neumíte francouzsky ani slovo? Tak to není žádný problém. Agentura nabízí studentům i tzv. „adaptační“ kurz, v rámci něhož se můžete naučit francouzsky nebo získat informace o tamní kultuře a společnosti. Pak už je jenom na vás, zda si vyberete studium jednoroční či strávíte ve Francii roky dva.

A jaké jsou cíle tohoto programu? Připravit a zaškolit zkušené odborníky, kteří budou operovat na mezinárodní úrovni. Mezi největší přednosti „mezinárodního inženýra“ by pak měla patřit schopnost komunikovat, adaptovat se na cizí prostředí a řada zkušeností, které může během studia získat díky stážím, jež agentura zajišťuje. Ta totiž spolupracuje s řadou francouzských firem, které mohou studentům nabídnout podniková stipendia nebo i budoucí uplatnění. Největší výhodou studia je tak možnost spojit teorii s praxí.

Studium ve Francii je mezi českými studenty velice populární. Jen v minulém roce vycestovalo na zahraniční stáž do této galské země kolem 500 studentů z celé republiky.

Více informací o studiu ve Francii získáte na www.nplusi.com.

Pokud vás zajímá činnost této agentury, pak se o ní můžete dočíst na www.edufrance.fr.

Zdroj: ihned.cz
idnes.cz
ČTK