FOTOREPORTÁŽ: Gaudeamus 2013 v Brně

7. 11. 2013 | Přijímací řízení

Dvacátý ročník veletrhu Gaudeamus proběhl v uplynulých dnech na brněnském výstavišti. Výjimečný byl nejen složením vystavovatelů, ale také bohatostí doprovodného programu. Podívejte se na aktuální fotoreportáž.

Již podvacáté umožnil veletrh pomaturitního vzdělávání Gaudeamus studentům středních škol získat informace o možnostech studia po složení maturitní zkoušky. V Brně veletrh proběhl ve dnech 5. – 8. 11. 2013 a konal se tentokrát již ve dvou pavilonech výstaviště. Zúčastnily se ho nejen všechny české univerzity a veřejné vysoké školy, ale také větší vyšší odborné školy a některé školy soukromé. Svou nabídku zde prezentovalo také třicet osm zahraničních vysokých škol z dvanácti zemí, a to nejen evropských.

Současně probíhaly čtyři doprovodné programy. Zaprvé šlo o přednášky vystavujících škol, tématem byly především podmínky přijímacích zkoušek pro rok 2014/2015. Již pošesté se konal program s názvem „Věda pro život“, který budoucím studentům umožňuje interaktivní formou nahlédnout do náplně studia a zajímavostí, které se mohou ve škole naučit. Zájemci o studium technických oborů mohli přijít na program „Pojďme si hrát s technikou“, návštěvníci uvažující o studiu v zahraničí měli možnost využít programu „Tailor-Made Study Abroad“, který si kladl za cíl na základě individuálních požadavků studentů sestavit zájemcům na míru šitou nabídku studia v zahraničí.

Zdroj: Tisková zpráva Gaudeamu

Zdroj fotografií: Nela Wurmová