Nový obor na VŠCHT: Forenzní analýza

18. 5. 2011 | Aktuality

Vysoká škola Chemicko-Technologická v Praze získala akreditaci na studijní bakalářský obor Forenzní analýza. Přihlášku bude možné podat od 1. července 2011.

Základ studia tvoří přednášky a semináře z oborů chemie, biologie, genetiky, fyziologie, toxikologie a kriminalistiky. V laboratořích si posluchači osvojí odpovídající praktické dovednosti a návyky. Kromě toho získají vzdělání i v oblasti informační techniky tak, aby byli schopni zpracovávat data z analýzy DNA a porovnávat je s kriminalistickými databázemi. Posluchači se rovněž seznámí se základy kriminalistiky včetně legislativních a etických otázek.

Absolventi najdou uplatnění v laboratořích zaměřených na oblasti molekulární biologie, vývoj a analýzu sloučenin a materiálů. Budou se moci například podílet na vyšetřování závažných trestných činů, ale také pracovat všude, kde je nutná analýza anorganických, organických či biologických vzorků, včetně potravin.

Zdroj: http://www.vscht.cz Zdroj fotografie: http://www.sxc.hu

Další články k tématu

MUNI je skokanem roku v žebříčku univerzit. Techniky si pohoršily

Masarykova univerzita v Brně (MUNI) v žebříčku univerzit Quacquarelli Symonds (QS) ranking zaznamenala v meziročním srovnání největší posun z českých škol. Pohoršily si naopak České vysoké učení technické a Vysoká škola chemicko-technologická. Do nejlepší pětistovky univerzit z celého světa se probojovali tři čeští zástupci.  Masarykova univerzita si oproti loňskému hodnocení polepšila z 551. až 560. pozice o víc jak sto […]

číst více

Vyzkoušejte si obory budoucnosti. Dny otevřených dveří VŠCHT již 24. a 25. 11.

Chemická kybernetika. Biochemie a mikrobiologie. Omezování klimatických změn. Nebo vodíkové technologie a nanomateriály. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze pořádá 24. a 25. listopadu 2023 dny otevřených dveří, na nichž představí zájemcům široké spektrum studijních programů budoucnosti. Kromě toho čekají na návštěvníky exkurze po špičkově vybavených výzkumných laboratořích, prohlídky jedné z nejstarších mineralogických sbírek u nás či návštěva […]

číst více