Filozofická fakulta MU se zatím opravy nedočká

1. 6. 2006 | Aktuality

Budovy filozofické fakulty MU, ze kterých místy opadává omítka, se plánované rekonstrukce prozatím nedočkají. Vyplývá to z dopisu, který zaslala ministryně školství Buzková představitelům ško­ly.

Budovy filozofické fakulty MU, ze kterých místy opadává omítka, se plánované rekonstrukce prozatím nedočkají. Vyplývá to z dopisu, který zaslala ministryně školství Petra Buzková představitelům ško­ly.

Přitom ještě při její březnové návštěvě Brna, kdy spolu s ministrem financí Bohumilem Sobotkou navštívila Masarykovu univerzitu, slíbila, že se rekonstrukce uskuteční v nejbližší době. Peníze měly být uvolněny z rozpočtu ministerstva školství už příští rok.

Ministryně teď ale v dopisu uvádí, že nejspíše došlo při její návštěvě k nedorozumění a oprava je otázkou budoucnosti. Filozofická fakulta si přitom již nechala vypracovat architektonickou studii. Teď fakultě nezbývá nic jiného, než se zařadit mezi čekatele na příspěvek a nadále otloukat padající omítku, aby nepadala na chodník. Je totiž poslední fakultou MU, která ještě není plně zrekonstruovaná.

Zdroj: MF Dnes, region Brno