Eurodesk – Evropská informační síť pro mládež

4. 4. 2005 | Aktuality

Evropská informační síť, která má zastoupení v 31 zemích světa, poskytuje především informace pro mladé lidi a pracovníky s mládeží. Hlavními okruhy činnosti organizace Eurodesk jsou informace o studijních a pracovních aktivitách v zahraničí. Na stránkách jsou zpracovány údaje o programech Leonardo da Vinci, Sokrates a Mládež. Nezbytnou součástí jsou i informace o cestování, ubytování, dobrovolných činnostech a práci jako au-pair. Další zajímavou součástí je poměrně přehledně zpracovaný oddíl o stipendiích.

Prostřednictvím internetových stránek www.eurodesk.cz je možné získat kontakty na domácí i zahraniční spolupracující organizace (MŠMT, Bruselská linka, Evropská komise) stejně jako obecné údaje o Evropské unii. Ty jsou doplněné o velké množství odkazů na stránky týkající se současné situace v konkrétních evropských státech.

Eurodesk funguje jak na národní úrovni – se sídlem v Praze, tak na regionální úrovni. V rámci regionů je do spolupráce zařazeno 10 měst (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Pelhřimov, Tábor, Třinec, Uherské Hradiště, Ústí nad Labem) – patřičné adresy naleznete na výše uvedeném webu.

Zdroj: eurodesk.cz