Dobrovolníkem v zahraničí

16. 2. 2007 | Aktuality

Chcete poznat sami sebe, rádi byste pomohli někomu, kdo to opravdu potřebuje, a chcete získat zkušenosti či seznámit se s lidmi jiných kultur? Staňte se dobrovolníkem Evropské Dobrovolné Služby (EDS) a vyjeďte do zahraničí spolupracovat na projektech nejenom v zemích Evropské unie, ale i v Turecku, Rusku, Ukrajině, na Kavkaze či v zemích bývalé Jugoslávie.

Dobrovolníkem se může stát každý, kdo má chuť pomáhat potřebným a není mu méně než 18 a více než 30 let. Odjet jako dobrovolník do zahraničí můžete na 2 měsíce až celý jeden rok.

Náplň dobrovolné služby má široký záběr – práce s mládeží či seniory, sociální práce, ekologie, apod. Cestovní náklady, ubytování, strava, kapesné a pojištění je hrazeno z příslušného grantu.

Pro vážné zájemce je důležitou informací nutnost zajistit si organizaci, která vás jako dobrovolníka vyšle na konkrétní „misi“, stejně jako hostitelský projekt, o který se zajímáte. Seznam oněch vysílacích organizací a možných projektů, ostatně jako všechny potřebné informace, naleznete na níže uvedené adrese.

www.youth.cz.