Čtvrtý ročník Cinema mundi začíná již tento týden!

25. 2. 2013 | Aktuality

Čtvrtý ročník mezinárodního filmového festivalu Cinema mundi mohou již tradičně diváci navštívit na přelomu února a března v Brně. I letos na filmové fanoušky čeká přes šest desítek snímků ze všech kontinentů. Organizátoři také připravili bohatý doprovodný program, který je letos inspirovaný rytmy Latinské Ameriky. Do Brna se během festivalu sjede také řada slavných filmových tváří.

Filmy budou promítány od středy 27. února do středy 6. března v Cinema City Velký Špalíček, Kině Lucerna, Kině ART, Divadle Bolka Polívky a Divadle Šansonu. Diváci si mohou vybrat z kategorií Nejlepší světové filmy, Latinsko-americká komedie, Oscaři a lvi a Zvláštní uvedení.

V rámci doprovodného programu jsou připraveny koncerty, taneční a divadelní vystoupení, přednášky, workshopy a ochutnávky tradičních jídel. Mimo jiné jsou na programu ochutnávky tradičních španělských tapas, capoeira – ukázka tradičního bojového umění, přednáška Davida Švejnohy z Cestovatelského klubu o Venezuele a ochutnávka cvrčků a mnoho dalšího.

Ze slavných filmových hostů potvrdili svou účast například portugalský režisér João Canijo, který se zúčastní obou projekcí svého filmu Krev mojí krve, Mike Magidson, režisér snímku Inuk, který byl letošním oscarovým kandidátem z Grónska, režisér Jan Hřebejk, režisér Jiří Menzel, herec a patron festivalu Bolek Polívka.

Více informací: www.cinemamundi.info