Co s létem? Pište a soutěžte!

20. 6. 2008 | Aktuality

Znamená-li pro vás léto spoustu volného času a chcete-li ho nějak smysluplně využít (například s ohledem na svou budoucí kariéru), spojte příjemné s užitečným a přihlaste se do jedné z mnohých literárních soutěží roku 2008!

Již třetím rokem se můžete zapojit do soutěže Dopište…!. Tentokrát půjde o dokončení povídky Ireny Obermannové. S vlastním prozaickým dílem se můžete přihlásit také do soutěže Literárních novin Povídka roku 2008, fantasy nadšence by mohla oslovit soutěž Nakladatelství Fragment Ztracený svět nebo Fénixconu.

Jste-li spíše zastánci veršů a rýmů, můžete svá poetická dílka poslat na zkušenou do literární soutěže Klementa Bochořáka nebo soutěže Polabského knižního veletrhu.

U každé soutěže si nezapomeňte předem pečlivě přečíst podmínky, aby vás nadbytečný počet slov nebo nevhodně zvolené téma nepřipravily o šanci umístit se. Podstatné je především datum uzávěrky soutěže. Často je také podmínkou, aby díla přihlášená do soutěže nebyla dosud nikde publikována. Kromě možné cenné položky v životopise vám mohou být motivací i hodnotné ceny pro vítěze, které se často pohybují v řádech tisíců.

Až budete vyrážet k vodě, nezapomeňte si tedy k opalovacímu krému přibalit i poznámkový blok a propisku. Hodně štěstí!