Celoevropská ekologická soutěž pro studenty

22. 12. 2008 | Aktuality

Společnost GE Energy, jedna největších světových dodavatelů technologií na výrobu a distribuci elektřiny, vyhlašuje soutěž s otazníkovým titulem „Jak můžete přispět k tomu, aby váš univerzitní kampus byl ještě zelenější?“ ** Soutěž je určena pro všechny studenty magisterského či postgraduálního cyklu všech evropských univerzit. Přihlášky je nutno zaslat nejpozději do 1. února 2009, samotné soutěžní návrhy pak do **1. května 2009.

Celý projekt má podpořit fantazii studentů a umožnit jim, aby svými návrhy mohli ovlivnit prostředí, ve kterém studují. Zapojit se mohou jak jednotlivci, tak i celé týmy (max. však pětičlenné). Vítány budou veškeré doplňkové materiály, ilustrující předložený návrh pomocí videa, fotografií, vizualizací, her apod.

„Tento vzdělávací projekt, s nímž GE Energy přichází, usiluje o zapojení studentů do boje za ochranu planety. Jsme velice rádi, že se můžeme se studenty podělit o naše záměry a že můžeme navázat kontakt s talentovanými budoucími konstruktéry a vynálezci,“ říká generální ředitel GE Energy pro střední a východní Evropu, Rusko a Společenství nezávislých států Rod Christie.

U soutěžních projektů budou hodnocena především tato kritéria:

  1. Ekologie – tedy čím může projekt posloužit životnímu prostředí, příp. jak mže ovlivnit globální oteplování, uspořit energii apod.
  2. Imaginace – tedy to, jak moc je projekt originální, zábavný či jinak zajímavý a jak charakterizuje naši planetu
  3. Ekonomika – jaký je předpokládaný rozpočet a harmonogram projektu, příp. nakolik převáží výhody projektu nad nutnými investicemi

Tři nejlepší týmy, které se dostanou do finále, budou pozvány na slavnostní vyhlášení, které se uskuteční v srpnu 2009 v Budapešti. Absolutní vítězové obdrží zlatou medaili a až 25 000 euro na realizaci projektu.

Více informací najdete na internetových stránkách www.ekolist.cz a www.makeyourcampusgreener.com.

zdroj: www.ekolist.cz