Dvě fakulty Univerzity Pardubice se představí na mezinárodním veletrhu Akadémia 2015 v Bratislavě

6. 10. 2015 | Tiskové zprávy

Ve dnech 6. až 8. října se koná v Bratislavě mezinárodní veletrh Akadémia 2015, největší veletrh pomaturitního vzdělávání v zemi. Své zástupce má na veletrhu také Univerzita Pardubice. Tradičně se na něm po tři dny představuje její Fakulta chemicko-technologická a letos se k ní přidává i Dopravní fakulta Jana Pernera.

Veletrh Akadémia nabízí všem uchazečům a zájemcům o vysokoškolské studium v koncentrované podobě informace o možnostech studia na slovenských i zahraničních vysokých školách, případně dalších vzdělávacích institucích, nabízí také další vzdělávací kurzy včetně pracovních možností a zaměstnání.

„Fakulta chemicko-technologická se veletrhu Akadémia účastní již po čtrnácté a v letošním roce se k nám přidává i Dopravní fakulta Jana Pernera. Zástupci z fakulty chemicko-technologické a dopravní budou poskytovat osobními konzultacemi i písemnými materiály všem zájemcům podrobné informace o možnostech studia a přijímacích zkouškách pro příští akademický rok 2016/2017 hlavně na svých fakultách, ale nebudou chybět ani informace o ostatních fakultách univerzity,“ uvedla koordinátorka výjezdu z Fakulty chemicko-technologické Ing. Iva Ulbrichová, CSc.

Slovenští studenti patří dlouhodobě k nejpočetnější skupině zahraničních studentů studujících na univerzitě, chemicko-technologické obory jezdí do Pardubic studovat již tradičně přes šedesát let. Pro zájemce ze Slovenska je univerzita atraktivní jak svou širokou nabídkou studijních oborů, tak snadnou dostupností – cesta z Bratislavy do Pardubic trvá pouhé tři hodiny vlakem. 19. ročník slovenského veletrhu Akadémia se uskuteční od 6. do 8. října v bratislavské Aegon aréně. Stánek Fakulty chemicko-technologické a Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice je pro zájemce k dispozici od úterý do čtvrtka.

Univerzita Pardubice a jejích sedm fakult se pravidelně představuje také na veletrzích Gaudeamus, které se letos konají začátkem listopadu v Brně a v lednu v Praze. Již potřetí se také v polovině října tento veletrh přestěhuje na Slovensko do Nitry, kde Univerzita Pardubice také nebude chybět.

Zájemcům na nich nabízí bakalářské, magisterské a doktorské studijní programy v téměř sto třiceti oborech.

Bližší informace k veletrhu:
Ing. Iva Ulbrichová, CSc.
Fakulta chemicko-technologická UPa
telefon 466 037 514
e-mail iva.ulbrichova@upce.cz