18. adventní okénko: Nejlepší univerzita pro zubaře

18. 12. 2022 | Aktuality

adventní okénko: Nejlepší univerzita pro zubařeVánoční svátky – hory cukroví – bolavý zub. Pokud vám tahle posloupnost není cizí, nemělo by vás minout dnešní adventní okénko. V něm si posvítíme na univerzitu, která produkuje ty nejlepší zubaře. A překvapivě nesídlí v USA ani ve Spojeném království.

Institut Karolinska najdete ve švédském hlavním městě Stockholm. Škola je nejdůležitější medicínské akademické výzkumné centrum ve Švédsku, ale má i mezinárodní význam. Zahraničním studentům nabízí hned několik globálních programů vedených v angličtině. Vedle toho zde sídlí komise, která každý rok rozhoduje o udělení Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství.

Univerzita se skládá ze dvou kampusů. Ty tvoří převážně moderní skleněné budovy, sem tam prokládané malebnými červený domečky typickými pro Švédsko. Na každém kroku vás tu obklopuje zeleň, a to i když jste uvnitř budovy. Třeba v prostorách „Biofit Space“, kde si můžete zaskákat přes švihadlo nebo si zaházet dřevěným míčem, a díky kombinaci tapet a živých rostlin si připadat, jakože jste na lesní mýtině.

Zdroje: KI.se, QS University Top Ratings.com

Další články k tématu

Vánoce na koleji? Ošklivé svetry a tajný Ježíšek

Harry Potter zůstával o Vánocích v Bradavicích. A byly to ty nejlepší Vánoce v jeho životě. Pokud i vy letos zůstáváte přes svátky na koleji, není proto důvod, proč si to pořádně neužít. Kde jinde byste se mohli na Štědrý den s dalšími studenty opít u Popelky? Vyzdobte si pokoj Jedním z nejzaručenějších způsobů, jak se dostat do vánoční […]

číst více

Sedm tipů, jak se učit o Vánocích

Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Pro vysokoškoláky, které hned na začátku ledna čeká zkouška, jsou ale často tou poslední možnou dobou, kdy se na ni mohou připravit. Jenže cukroví a bramborového salátu je hodně, zatímco motivace a disciplíny málo. Jak tedy zvládnout učení i slavení? Stačí když si efektivně rozvrhnete čas a naučíte se […]

číst více