14. adventní okénko: Nejlepší asijská univerzita

13. 12. 2022 | Aktuality

adventní okénko: Nejlepší asijská univerzitaPřed třemi dny jsme si představili nejlepší africkou univerzitu. Dnes se vydáme na další kontinent a podíváme se na nejlepší asijskou univerzitu. Tou je podle žebříčku QS University Ratings National University of Singapore, která je současně jedenáctou nejlepší školou na světě.

Instituce byla založena na počátku 20. století, kdy si místní usedlíci na britském guvernérovi vymohli založení skromné medicínské školy. Ke studiu bylo tehdy přijato pouhých 23 studentů. Od té doby univerzita rostla. Dnes ji navštěvuje skoro 40 tisíc studentů ze 100 zemí světa.

„Čelíme výzvám, které stojí před námi, a tím chceme vytvořit lepší svět pro všechny. Klíčem naší snahy ovlivnit budoucnost je podpora talentů, nalézání řešení a celospolečenský pokrok,“ píše se na stránkách univerzity.

Na nejlepší asijské univerzitě najdete desítky výzkumných center. Jedním z nich je i Research Centre of Excellence, což je druh výzkumného centra, které má za cíl šířit vědění a rozvíjet společnost. Prostě excelentní centrum. Výzkumníci se zde zabývají otázkami udržitelnosti životního prostředí i života ve městech, aktivního stárnutí či odolnosti finančního systému.

Zdroje: NUS.edu.sg, QS Top Universities.com

Další články k tématu

Vánoce na koleji? Ošklivé svetry a tajný Ježíšek

Harry Potter zůstával o Vánocích v Bradavicích. A byly to ty nejlepší Vánoce v jeho životě. Pokud i vy letos zůstáváte přes svátky na koleji, není proto důvod, proč si to pořádně neužít. Kde jinde byste se mohli na Štědrý den s dalšími studenty opít u Popelky? Vyzdobte si pokoj Jedním z nejzaručenějších způsobů, jak se dostat do vánoční […]

číst více

Sedm tipů, jak se učit o Vánocích

Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Pro vysokoškoláky, které hned na začátku ledna čeká zkouška, jsou ale často tou poslední možnou dobou, kdy se na ni mohou připravit. Jenže cukroví a bramborového salátu je hodně, zatímco motivace a disciplíny málo. Jak tedy zvládnout učení i slavení? Stačí když si efektivně rozvrhnete čas a naučíte se […]

číst více