V Plzni mají nejlepší podmínky pro vědce

3. 1. 2019 | Aktuality

Západočeská univerzita v Plzni získala prestižní ocenění Evropské komise HR award, které se uděluje instituci, jež poskytuje vědeckým pracovníkům ve všech ohledech příznivé podmínky. Zařadila se tak po bok Mendelovy univerzity v Brně, která získala ocenění letos v listopadu.

Svoboda bádání, kariérní rozvoj, nediskriminační prostředí, transparentní postup při přijímání vědeckých pracovníků, poskytování podmínek pro skloubení kariery s osobním životem – to je jen několik podmínek, které musí institut splnit, aby mohl HR award získat. Povedlo se to hned dvěma výzkumným centrům Západočeské univerzity; výzkumnému centru Nové technologie a Regionálnímu inovačnímu centru elektrotechniky.

Ocenění je zárukou kvality, díky níž se může univerzita stát vyhledávaným místem nejen pro české vědce, ale i odborníky ze zahraničí. „Je to garance, že jsme důvěryhodným zaměstnavatelem a budeme se v tomto směru dále rozvíjet,“ uvedl rektor univerzity Miroslav Holeček.

Proces získání HR award není vůbec jednoduchý. Předchází mu důkladná analýza, kterou si musí univerzita sama vypracovat, a navíc převzetím ceny celý proces nekončí. Západočeská univerzita bude i nadále procházet pravidelným hodnocením ze strany Evropské komise, která v budoucnu oba instituty také navštíví.

Zdroj: web ZČU