Tipy na vánoční dárky pro studenty, kteří mají hluboko do kapsy

13. 12. 2019 | Studentský život

????????????????????????????????????????????????????????Obdarovat všechny členy rodiny, nejbližší přátele a drahé polovičky, aby to studentům zcela nevybílilo peněženku, není lehký úkol. Naštěstí existuje řada dárků, které pořídíte za pakatel nebo klidně zdarma. Čtěte!

Antistresové míčky

antistres

Dárek pro všechny, kteří sem tam potřebují upustit páru, nebo se příliš stresují. Míčky seženete za pár korun s různými motivy či potisky, případně s rozdílnými stupni tvrdosti, takže si obdarovaný při mačkání míčku může i trochu zacvičit.

Hry

hry

Deskové či karetní hry jsou skvělý dárek, ne vždy však vyjdou levně. Můžete proto vyrobit vlastní hru na podobném principu jaký mají herní klasiky, nebo si vymyslet zcela novou hru s vlastními pravidly.

Záložky

zalozky

Dárek pro všechny knihomoly, pro které ani hodně záložek není dost. Záložky seženete levně v každém knihkupectví, nebo si můžete online zdarma stáhnout šablonu, vytisknout ji a nechat zalaminovat. Voila!

Kalendář

kalendar

Jestli chcete svým blízkým pomoci lépe si zorganizovat příští rok a jako bonus si zeď ozdobit krásnými obrázky, pořiďte jim kalendář. Možných motivů existují stovky, pro všechny věkové kategorie. Opět můžete kalendář i vyrobit sami pomocí online šablon s jednotlivými měsíci, které můžete doplnit třeba o fotky.

Vonné svíčky

defocused-lights-candle_23-2147786050

Vonné svíčky v zimním období dokážou zvednout člověku náladu a prozářit pošmourné dny. Vůní je na trhu spoustu a do jejich cenového rozpětí se se svým rozpočtem určitě vejdete. Svíčku však můžete vyrobit i sami. Stačí k tomu knot a staré voskovky, které rozpustíte třeba do zavařovačky.

Fotky

hanging-frames-mockup_1297-345

Fotografie se hned vedle ponožek (viz níže) řadí mezi ty nejvděčnější dárky. Můžete vybrat jednu fotku a nechat ji zarámovat, koupit foto album a napěchovat ho těmi nejpamátnějšími momentkami, nebo třeba zkusit vyrobit již zmíněný kalendář.

Rukavice, čepice, šály (klidně ručně pletené)

ruk čep

Každý se v zimě potřebuje zahřát a teplé rukavice, čepice či šály se stávají takřka nezbytností. Statisticky čtyři z pěti lidí během zimního období ztratí alespoň jeden pár rukavic! Tedy alespoň podle našeho odhadu. Takže podobný dárek se prostě hodí.   Pokud jste zruční, zkuste doplněk vyrobit samy! Jen pro jistotu začněte s dostatečným časovým předstihem, ať to do Vánoc stihnete.

Ponožky

winter-socks_23-2147722657

Mezi nejznámější matematické příklady patří vedle Einsteinova E = mc2 rovnice dvě ponožky + pračka = jedna ponožka. Párem hezkých ponožek tak při vybírání dárků nemůžete šlápnout vedle. Hezky huňaté, teplé ponožky jsou navíc zejména v zimě k nezaplacení.

Cestovní polštář

cestovní pol

Jestli váš blízký hodně cestujte, věnujte mu cestovní polštář, který mu zpříjemní dlouhé hodiny v letadle, autobuse či ve vlaku.

Hrnek se zásobou čaje či kávy

close-up-woman-wearing-woolen-sweater-holding-mug-herbal-tea_23-2148092083

Hrnek je další klasický dárek, který nezklame. Jako bonus k němu můžete přihodit balení čaje či kávy, které má vámi obdarovávaný v lásce.

Křížovky či sudoku

conceptual-pencil-top-crossword-puzzle-paper_126745-379

Jestli váš blízký rád luští a namáhá mozkové závity, věnujte mu křížovky nebo sudoku. Pokud pracujete se super napjatým rozpočtem, porozhlídněte se online po šablonách, které zase můžete vytisknout a svázat do knihy.

Zdroje:

https://www.weareteachers.com/18-holiday-gifts-for-students-that-wont-break-the-bank/

https://www.moneyunder30.com/cheap-gifts-55-inexpensive-christmas-gifts

Další články k tématu