Soutěž Kyberrobot pro žáky ZŠ a SŠ

9. 12. 2016 | Aktuality

Děkan Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Technické univerzity v Liberci Zdeněk Plíva vyhlašuje 10. ročník soutěže vlastních robotických konstrukcí pro žáky základních a středních škol. 

Cílem kreativní soutěže a prověřit schopnosti a nápaditost studentů a také v nich vzbudit zájem o studium technických oborů. Zúčastnit se mohou jednotlivci i týmy do třech členů. Do soutěže se může přihlásit i více týmů ze stejné školy či zájmové organizace nebo stejný tým s více sestavami. Soutěží se ve dvou kategoriích, v každé ve dvou věkových skupinách (žáci ZŠ a žáci SŠ).

Kategorie A: Libovolný robot – libovolná sestava vlastních robotických konstrukcí podle invence soutěžících. Sestava může být doplněna světelnými, zvukovými nebo jinými efekty. Odborná komise zhodnotí choreografii a kreativitu sestavy, využití všech funkcí robota a dodržení časového limitu.

Kategorie B:Libovolný robot bude soutěžit na překážkové dráze sestavené podle zadání dostupného na: http://kyberrobot.tul.cz./ Robotická konstrukce musí trať projet samostatně, bez pomoci a vzdáleného ovládání. Odborná komise bude hodnotit celkovou dobu průjezdu robotické konstrukce všemi částmi překážkové dráhy.

Elektronická registrace je k dispozici na adrese http://kyberrobot.tul.cz./ Na stejné adrese jsou zveřejněny  ceny pro vítězné týmy a podrobná pravidla soutěže.

Uzávěrka registrace je 18. ledna.

Zdroj: tisková zpráva TUL

Zdroj fotografie: freeimages.com

Další články k tématu