Rozjet podnikání při studiu? Studentům VUT s tím pomůže nové centrum

2. 1. 2020 | Aktuality

VUT centrumStudentům nedávno otevřeného oboru na Vysokém učení technickém rozhodně nebude chybět praxe. Podmínkou pro přijetí na obor Podnikání a rozvoj malé firmy totiž je, že ve druhém ročníku studenti rozjedou vlastní business. S tím jim má nyní pomoci nově otevřené centrum Inrofo Lab.

„První ze studentských firem vznikne již v lednu příštího roku. Studentům pomůžeme radou a budeme rádi, když se jim podnikání tak rozjede, že se mu budou moci po ukončení třetího ročníku naplno věnovat,“ vysvětlil Robert Zich, ředitel ústavu managementu a garant oboru zaměřeného na podnikání.

V současnosti je v prvním a druhém ročníku oboru celkem padesát studentů. Většina z nich se plánuje zaměřit na činnosti jako tvorba e-shopů, internetové podnikání či organizování akcí pro firmy.

V centru Inrofo Lab si budou studenti moct vzájemně prezentovat své projekty a případné problémy řešit s vyučujícími. „Role učitelů je často spíše v koučování a studenti si sami rozhodují nejen o tématech, ale i o formě výuky,“ doplnil Zich. Dalším účelem centra je konání obchodních schůzek.

Při tvorbě centra se VUT inspiroval ve Finsku. Tamní univerzita ve městě Tampere, taktéž poskytuje budoucím podnikatelům prostor pro nácvik na skutečný profesní život.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/skola-vytvorila-centrum-pro-podnikajici-studenty-40305366

Další články k tématu

Průzkum UPOL: Filozofové chtějí podnikat, nejvyšší plat chtějí medici

Každý čtvrtý student Univerzity Palackého v Olomouci chce po absolvování podnikat. Vyplývá to z průzkumu, kterého se zúčastnilo přes 1500 respondentů. Do podnikání se nejčastěji chtějí pustit studenti z filozofické fakulty a fakulty tělesné kultury. Nejvyšší nástupní plat pak chtějí studenti lékařské fakulty. Zájem o podnikání oproti roku 2012 narostl o pět procent. Nejvíc studentů chce ale stále […]

číst více

Univerzita Palackého v Olomouci hledá nový podnikatelský nápad

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) letos pořádá už 15. ročník soutěže Podnikavá hlava. Soutěž je určená pro podnikavé studenty univerzity, ale zúčastnit se mohou i začínající a zkušení podnikatelé z řad veřejnosti, kteří nepodnikají déle než jeden rok a bydlí v Olomouckém kraji. Cílem soutěže je pomoct s rozjezdem podnikání a navázáním kontaktu s investory. „Z dotazníkového […]

číst více

Většina studentů se chce soustředit na rodinu i kariéru

Češti studenti neupřednostňují kariéru před rodinou, spíš než v korporátu chtějí pracovat v menší firmě. Vyplývá to z průzkum společnosti GTS Alive Group, která vydává studentské průkazy ISIC. Průzkum se vedle Česka uskutečnil ještě v dalších šesti zemích a účastnili se ho převážně vysokoškoláci. Průzkum konkrétně zjišťoval, jestli je pro studenty v budoucnu priorita kariéra nebo rodina. Pro 40 […]

číst více