Rozjet podnikání při studiu? Studentům VUT s tím pomůže nové centrum

2. 1. 2020 | Aktuality

VUT centrumStudentům nedávno otevřeného oboru na Vysokém učení technickém rozhodně nebude chybět praxe. Podmínkou pro přijetí na obor Podnikání a rozvoj malé firmy totiž je, že ve druhém ročníku studenti rozjedou vlastní business. S tím jim má nyní pomoci nově otevřené centrum Inrofo Lab.

„První ze studentských firem vznikne již v lednu příštího roku. Studentům pomůžeme radou a budeme rádi, když se jim podnikání tak rozjede, že se mu budou moci po ukončení třetího ročníku naplno věnovat,“ vysvětlil Robert Zich, ředitel ústavu managementu a garant oboru zaměřeného na podnikání.

V současnosti je v prvním a druhém ročníku oboru celkem padesát studentů. Většina z nich se plánuje zaměřit na činnosti jako tvorba e-shopů, internetové podnikání či organizování akcí pro firmy.

V centru Inrofo Lab si budou studenti moct vzájemně prezentovat své projekty a případné problémy řešit s vyučujícími. „Role učitelů je často spíše v koučování a studenti si sami rozhodují nejen o tématech, ale i o formě výuky,“ doplnil Zich. Dalším účelem centra je konání obchodních schůzek.

Při tvorbě centra se VUT inspiroval ve Finsku. Tamní univerzita ve městě Tampere, taktéž poskytuje budoucím podnikatelům prostor pro nácvik na skutečný profesní život.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/skola-vytvorila-centrum-pro-podnikajici-studenty-40305366

Další články k tématu