Nová školní inspektorka

13. 5. 2005 | Aktuality

Olga Hofmannová byla tento týden jmenována ministryní školství Petrou Buzkovou do nejvyšší funkce České školní inspekce. Dosavadní ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské ve Valašském Meziříčí na svůj nový post nastoupí v červnu.

Olga Hofmannová vedla Uměleckoprůmyslovou školu od roku 1995. Na začátku devadesátých let byla ředitelkou správního odboru ministerstva školství pro Moravu a Slezsko a pracovala jako náměstkyně ústředního školního inspektora, kdy měla na starosti stejný region. Po svém jmenování sdělila, že její první kroky ve funkci budou směřovat k provedení auditu v organizaci a v závislosti na jeho výsledku pak bude činit případné další změny.

Konkurzu na nového školního inspektora se zúčastnilo devět uchazečů, do užšího výběru se nakonec dostala dvojice nejúspěšnějších. Ministryně školství si pak vybrala právě Hofmannovou. Ke jmenování do funkce mělo dojít ještě v dubnu, nicméně kvůli vládní krizi se vše posunulo. Z předchozího konkurzu, který se uskutečnil na konci loňského roku, nevzešel žádný vhodný kandidát.

Zdroj: ČTK, iHNed.cz