Jak se daří Rádiu Student v éteru?

27. 5. 2005 | Aktuality

Slavnostní zahájení vysílání Rádia Student proběhlo 30.dubna na několika místech v Brně. Jak si nové rádio stojí u svých posluchačů a co nabízí?

Slavnostní zahájení vysílání Rádia Student proběhlo 30.dubna na několika místech v Brně. Jak si nové rádio stojí u svých posluchačů a co nabízí?

Rádio Student vysílá už od začátku května. Všichni brněnští si ho mohou poslechnout na frekvenci 107 FM, mimobrněnští samozřejmě o pořady nového rádia nejsou ochuzeni, protože vysílání probíhá i prostřednictvím internetu. Nikdy jste rádio přes internet neposlouchali? Není to nijak oblížné. Spustíte stránku www.radiostudent107.cz, nakliknete „on-line vysílání“, otevře se nové okno, v něm zvolíte rádio, které chcete slyšet, a už se můžete zaposlouchat do vysílání Rádia Student.

Jak nové rádio hodnotí jeho posluchači? Lenka, studentka Masarykovy univerzity v Brně, si myslí: „Rádio Student si udělalo parádní raklamu už na začátku, jeho festival byl skvělý! Každopádně je fajn, že vzniklo rádio, které spolupracuje se studenty.“ Tomáš z Vysokého učení technického v Brně rádio příliš nechválí:” Vadí mi malá profesionalita moderátorů, ale asi to chce čas, než se do toho pořádně zapracují.” Mnoho dalších studentů je velmi nadšeho tím, že rádio hraje okrajové hudební žánry, další si pochvalují vysílání v cizím jazyce.

Pokud se o Rádiu Student chcete dozvědět víc, jsou vám k dispozici jeho internetové stránky (viz výše). Zde najdete vysílací program, fotografie moderátorů, akentní otázky, nebo můžete hlasovat do hitparády.