Hrůzostrašné univerzitní legendy aneb proč nezamykat studenty v márnici

20. 11. 2022 | Stojí za přečtení

Hrůzostrašné univerzitní legendyStudium na vysoké škole může být někdy skutečný horor. Třeba když se k blížícím se uzávěrkám přidá hlava stovky let mrtvého vládce Anglie, nebo vás cosi neviditelného zatahá za palec u nohy. Přinášíme vám ty nejděsivější historky z akademického prostředí.

Oživlé sochy

Chrliče bývají strašidelné už samy o sobě. A co teprve když ožijí! Například studenti z univerzity v americkém Cincinnati prý v noci slýchají vrčet místní kamenné lvy. Jiné verze této legendy zase praví, že sochy ožijí jenom tehdy, když okolo nich projde panic nebo někdo, kdo podvádí svého partnera.

Bezhlavý duch

Historicky významného ducha prý můžete potkat na prestižní britské univerzitě Cambridge. Právě zde totiž odpočívá někdejší politik a vojevůdce Oliver Cromwell, který vládl Anglii na počátku 17. století. Tedy alespoň jeho hlava. Cromwell údajně zemřel na malárii, jeho odpůrcům to ale nestačilo, a tak vykopali jeho ostatky a posmrtně ho sťaly. Hlava Cromwella teď údajně straší na kampusu a hledá zbytek svého těla.

Mrtví učitelé se vrací

Během druhé světové války byli profesoři židovského původu z německé univerzity Heidelberg hromadně deportováni do koncentračních táborů. Řada z nich se podle všeho vrátila, aby na škole strašila. Podle výpovědí studentů v bývalých učebnách těchto akademiků mizí napsaný text z tabulí a objevují se na nich záhadná slova.

Duch fotbalisty

Záhadné kroky, bouchání dveří nebo srážka s neviditelným. To všechno popsali studenti francouzské univerzity Notre Dame. Duch, který to má mít na svědomí, je slavný fotbalista a student univerzity George Gipp, který zde v roce 1920 zemřel na zápal plic.

Celou armádu duchů pak prý můžete potkat na univerzitě v Toulouse. A není divu, během francouzské revoluce se tam měly konat popravy gilotinou. Na některých místech kampusu je také prý cítit pach střelného prachu.

Tajemná dívka

Děsivé překvapení čekalo studenty na střední škole v texaském městě El Paso, když v roce 1985 otevřeli ročenku. Na jedné z fotek totiž byla dívka, kterou nikdo z nich předtím neviděl. Její postava byla navíc rozmazaná a nenašli ji ani na původním negativu. Údajně mělo jít o dívku, která v roce 1922 spáchala na půdě školy sebevraždu. Chodbu, kde k tragédii došlo, nechalo po incidentu s fotkou vedení školy zazdít.

Škola z Vymítače ďábla

Na Univerzitě Fordham najdete hned několik míst, se kterými se pojí strašidelné historky. Pověst strašidelného místa si škola získala mimo jiné i proto, že si ji filmaři vybrali jako jednu z lokalit pro natáčení snímku Vymítač ďábla z roku 1973. Podle výpovědí několika studentů se v místech, kde se kultovní horor natáčel, potuluje malý chlapec a také se tam pravidelně otevírají zamčené dveře.

Setkání s duchy popsali také obyvatelé kolejí Finley, které byly v minulosti součástí lékařské fakulty. Zde se v minulosti prováděly veřejné pitvy, mrtvoly pak škola uchovávala ve sklepení. Nejeden student se v prostorách bývalé márnice v noci setkal s tím, že ho v noci cosi popadlo za krk nebo za palec u nohy… jako kdyby se mu tam duch snažil připevnit štítek, podle kterého se identifikují mrtvá těla. Obyvatelé koleje také prý vídají duchy bývalých studentů.

Kanibal v márnici

Následující příběh se údajně skutečně stal někdy v 80. letech na univerzitě v Hong Kongu. Studenti medicíny si chtěli vystřelit z nového kolegy a zamkli ho v márnici na lékařské fakultě. Když se však ráno do márnice vrátili, čekala je vskutku hororová podívaná. Tělo jejich kolegy bylo od hlavy až k patě pokryté kousanci a ranami. On sám pojídal maso mrtvol.

Zdroj: Top Universities, Study International, Online Bachelor Degrees

Další články k tématu

Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

Sigourney Weaver Znáte ji jako kosmonautku Ellen Ripleyovou, která bojuje s vetřelci, nejspíš jste ale nevěděli, že Sigourney Weaver byla dříve také pilnou studentkou na dvou nejprestižnějších univerzitách světa. Bakaláře studovala Stanfordu, kde se věnovala literatuře. Na magistra pak přešla na další top školu světa – Yale – kde se věnovala herectví. Natalie Portman Role princezny …

Studenta přijali na 185 vysokých škol

Studenta přijali na 185 vysokých škol

Americký student Dennis Barnes letos maturuje a hlásí se na vysokou školu. Na rozdíl od většiny svých vrstevníků ale nerozeslal jen dvě, tři přihlášky. Hlásil se totiž rovnou na 200 škol! A od 185 z nich získal odpověď: Jste přijat. Celkem mu univerzity nabízely stipendia ve výši přes 200 milionů korun. Dennis Barnes patří na International …