Literární soutěž pro studenty středních škol

27. 2. 2012 | Aktuality

Nadační fond Festival spisovatelů Praha vyhlásil již 8. ročník literární soutěže určené pro studenty středních škol o nejlepší dosud nepublikovanou povídku.

Tématem soutěže je letos výrok „Myšlenka se tvoří v ústech“ (Tristan Tzara). Vítěze soutěže zvolí odborná porota, již bude tvořit básník Petr Borkovec, spisovatelka Radka Denemarková a literární publicistka Olga Stehlíková. Slavnostní ceremoniál, vyhlášení výsledků soutěže a předávání cen se uskuteční 16. dubna 2012 na 22. ročníku Festivalu spisovatelů Praha. Všichni soutěžící i jejich doprovod získají poukaz pro volný vstup na všechny festivalové programy.

Soutěžící, kteří budou pozváni na samotný slavnostní ceremoniál, pak obdrží mj. kurzy tvůrčího psaní na Soukromé škole Josefa Škvoreckého, tablety, elektronické knihy, volné vstupy na programy festivalu. Škola, za kterou se přihlásí konečný vítěz soutěže, navíc získá 200 knih současných světových spisovatelů pro školní knihovnu.

Soutěžní příspěvky je nutno zasílat na adresu info@pwf.cz, a to nejpozději do 29. února 2012. Maximální rozsah soutěžního příspěvku v českém jazyce je pět normostran.

Více informací naleznete zde.

Zdroj: www.pwf.cz