Institut CEMI sestavil mezinárodní tým lektorů pro nové MBA programy v angličtině

22. 7. 2014 | Tiskové zprávy

Vzdělávací institut CEMI (Central European Management Institut), přední český specialista na manažerské vzdělávací programy MBA a LLM s celoevropskou působností, chce přilákat více zahraničních studentů na nové prestižní online programy MBA výlučně v angličtině.

V české republice budou tyto programy unikátní mezinárodním týmem lektorů, kteří mají kvalifikaci pro výuku oborů zaměřujících se na oblast mezinárodního byznysu a podnikání. Chybět nebudou vyučující z Velké Británie, USA, Irska, Francie, Španělska či Brazílie.

Na institutu CEMI lze již nyní studovat MBA a LLM programy v češtině, přičemž závěrečné práce mohou studenti odevzdávat ve slovenštině. Výuka výlučně v angličtině doposud chyběla. Vše se změní se zahájením nových kurzů. Od 1. října institut spouští dva nové MBA obory vyučované v anglickém jazyce. Výuka v angličtině se sice v České republice již vyskytuje, unikum je zde však tým mezinárodních lektorů zajišťujících výuku v těchto oborech.

Pro spuštění těchto programů, které jsou kompletně online, se institut rozhodl z důvodu velkého zájmu o studium MBA v anglickém jazyce. „Zájemci o studium z Česka i z celého světa mají nyní možnost studovat obory, které se věnují globálnímu prostředí byznysu, což je v současnosti trend, který vyžaduje většina společností, obzvláště nadnárodních korporací,“ vysvětluje důvody otevření programů Mgr. Štěpán Mika. Programy MBA v angličtině společně s online formou výuky institut zařadí mezi prestižní instituce a zpřístupní výuku studentům z celého světa. O institut vzroste zájem ze strany cizinců, kteří pochází z různých koutů světa a mají zájem o kvalitní online MBA vzdělávání. Toto studium vzbudí zájem také ze strany cizinců žijících v ČR či zahraničních firem. Směřování institutu je zřejmé – moderní vzdělání bez hranic dostupné nejen pro studenty z Česka a Slovenska, ale i pro všechny zájemce o kvalitní a přitom cenově i časově dostupné MBA studium, bez ohledu na jejich místo bydliště a časové možnosti.

Mezinárodní tým lektorů

Dnes v České republice působí několik institucí poskytujících online MBA studium v angličtině. Institut CEMI se od nich zásadně odlišuje mezinárodním týmem lektorů, kteří mají pro výuku oborů zaměřujících se na oblast mezinárodního byznysu a podnikání ty správné kvalifikace. „Všichni lektoři byli pečlivě vybráni na základě svých kvalifikací a zkušeností právě tak, aby dohromady tvořili pestrý mezinárodní tým, zajišťující kvalitní výuku studentům z celého světa. Důležitými požadavky pro výběr lektorů byly jejich kvalifikační předpoklady pro výuku daných oborů a zkušenosti s výukou formou e-learningu,“ říká ředitel institutu CEMI.

Mezi lektory patří:

  • Bc. Alvaro Aznar, MBA, ze Španělska, který se bude věnovat výuce Strategic planning, Organization & Process Management,
  • Fabiano de Alcântara de Lima, Ph.D*, PMP, PMI-RMP, z Brazílie (Project Management),
  • Joelle Bhullar, MBA, z USA (Marketing Management),
  • Lisa Clark, MAHRMD, QTLS, PG Dip HRM&D, CertEd, Chartered FCIPD, FInstLM, FIfL, MCMI z Velké Británie (Personal & Professional Transformation, Leadership Development),
  • Isobel Cunningham, PhD, MSc, BA Hons, z Irska (Global Policy and Strategy, International Entrepreneurship),
  • profesor Guillaume Finck z Francie (International Business strategy, Geopolitics and Prospectives),
  • Ed.D. Dr. Jonathan Hochberg, BA, MBA, z USA (International Corporate Finance),
  • Claire Jacqueline Manning, BA, MBA, PGCE, z Velké Británie (Managing innovation, Business Enterprise),
  • PhD. Kester Osahenye, MMP, ze Skotska (International marketing and social media, Strategic Marketing & Product Management),
  • Dr. Pietro Andrea Podda, PhD, ze Sardinie v Itálii (Consumer Protection Policies for Business),
  • Ing. Monika Barton, MBA, z Nového Zélandu (Modern Trends in SME Sector)
  • Ing. Jiří Matoušek z Česka (Intercultural Communication).

Obory v angličtině

Mezi nové obory vyučované v angličtině patří Global Executive MBA a International Business and Marketing Management. Obor Global Executive MBA je vhodný pro pracovníky středního a vyššího managementu, kteří se zabývají mezinárodním či globálním obchodem. Hlavním cílem oboru je poskytnout celkový přehled o podnikání a jeho současných trendech v mezinárodním prostředí. Obor International Business and Marketing Management je určen pro všechny manažery, kteří se zabývají mezinárodním obchodem a marketingovými aktivitami ve společnostech všech velikostí či odvětví. Oba obory lze začít studovat od 1. října (zájemci se mohou přihlásit již nyní). Dále bude možné studium zahájit každý měsíc v průběhu celého roku. Cena oborů je již od 4 990 EUR.

Vlastní MBA

Institut CEMI má vlastní kvalitní MBA programy. Za tříleté působení (letos výročí) má dostatek zkušeností. Disponuje světově uznávanými akreditacemi, které jsou v dnešní době jednou z možností, jak odhalit kvalitní a nekvalitní poskytovatele studia. V oblasti distančního vzdělání je takovou asociací Mezinárodní asociace pro distanční vzdělávání (IADL) a Evropská asociace pro distanční vzdělávání (EADL).

V minulosti studium úspěšně absolvovala i Ing. Naděžda Mauleová, MBA, nynější ředitelka VOŠ a SPŠE Plzeň, která zvolila e-learningovou formu studia z důvodu časové volnosti v plnění úkolů. „Největší přínos MBA studia na CEMI spatřuji v tom, že mě donutilo přemýšlet dopředu a pracovat na koncepci budoucího rozvoje příspěvkové organizace, ve které jsem již 20 let pracovala. V průběhu studia jsem ji postupně analyzovala, naučila jsem se novým přístupům, hlavně v předmětech Manažerská ekonomika a Strategický management,“ říká Ing. Naděžda Mauleová, MBA.

Co je MBA v českých podmínkách?

Master of Business Administration, zkráceně MBA, je profesní studijní program, který připravuje studenty do manažerských pozic a především prohlubuje jejich znalosti v oblasti řízení. Patří do oblasti celoživotního vzdělávání. Protože však není ve většině zemí včetně Česka formálně uznán jako akademický titul, nelze ho za něj zaměňovat a nejedná se tedy náhradu vysokoškolského vzdělání (ať již bakalářského, magisterského či doktorského stupně). Pro přijetí na studium se obvykle vyžaduje vysokoškolské vzdělání alespoň bakalářského stupně, případně středoškolské vzdělání s maturitou v kombinaci s dostatečnou manažerskou praxí.

Pro více informací navštivte cemimba.com/en-CZ/ nebo kontaktujte:

Pavel Kašpar
PR manažer
T: +420 739 290 708
E: pavel.kaspar@justC.cz