4. ročník Filmového festivalu VŠE

3. 12. 2003 | Aktuality

Dnes, 3. prosince 2003, začíná 4. ročník festivalu studentských filmů pořádaný Vysokou školou ekonomickou v Praze. Program odstartuje v 19:45 ve Staré aule na Žižkově prohlídkou soutěžních filmů, po které proběhne soutěž pro diváky. Následně bude k vidění nesoutěžní snímek Posed od H.Z.D.S.Timudeje, po němž bude vyhlášen podle diváků nejlepší film 4.FF. Vstupné na celou akci je dobrovolné.

Program festivalu je bohatý nejen na tituly, ale i na žánry. Jako první se představí H.Z.D.S.Timudej s brutální krvavou mafiánskou groteskou Cosa Nostra, po níž bude následovat snímek týmu KACHNA proDUCKtion Kdo vidí za roh, který předkládá jednu z možností, jak lze v dnešní době nahlížet na známý Epikurův citát “Žij skrytě!” Následující 3 minuty jsou vyhrazeny pro freudovskou exkursi do světa snů a nočních můr Tenkrát na Záchodě, autoři Nelly Vostrá a Radim Kučera. Vidu Gunaratna a Jiří Diviš pak představí “krátký film o spoustě knih, náhodném setkání, posledním lahváči a o tom, co z toho vzešlo” – Book Story. Postojná Petra Hanzela, kterou program festivalu pokračuje, je dokumentem o jedné jeskyni v Českém ráji. Po ní na řadu přijde Nitro kraba (Michal 242, Mike Hamster), ne příliš pozitivní vize budoucnosti: rok 2010, virtuální asistent vytvořen na bázi A.I. se pokouší přeprogramovat lidskou osobnost. Poyraz Türkay & Emmanuel Jousse předvedou své dílo Tik-tak o plynutí času. “Tranquilo” znamená “klid”, Španělsko znamená tranquilo a Tranquilo od týmu 4c3 znamená další film, který může divák na festivalu spatřit. Jako předposlední je v programu zařazen Boj o přežití redakce Studentského listu. Jde o obrazovou reportáž z “vydařené special event” připravené PR oddělěním Studentského listu. Soutěžní prohlídka bude ukončena filmem z produkce KLOK TV 2003 Relativity – “ruská mafie, divadelní spolek, psychiatrická léčebna, filmový štáb, tajná policie, mimozemšťané, Bůh? Ksakru, čí je to vlastně příběh?” Navíc každý z diváků bude mít možnost vyhrát, stačí jen pozorně sledovat soutěžní filmy, být rychlý a mít trochu štěstí.

Již v pondělí 1. prosince od 20:00 se uskutečnil na podporu festivalu koncert australsko-české skupiny Astro Metro. Vystoupení proběhlo překvapivě přímo u vrátnice staré budovy VŠE.