Téma:chci studovat zemědělství/lesnictví

Speciál O OBORECH: Lesnictví

Možná si to při procházce lesem ani neuvědomujete, ale takový les není jen nahodilým shlukem stromů ponechaných svému osudu. S trochou nadsázky se dá říci, že vyžaduje stejně tolik péče jako zahrada před naším domem. Od dob, co se z pralesa stal les, je jeho existence závislá na člověku…

číst více

Speciál O OBORECH: Fytotechnika

Fytotechnika je obor, jehož existence potěší jak milovníky přírody, tak i vyznavače techniky. Spojuje v sobě totiž obé. Jeho hlavním cílem je zabezpečit správné fungování zemědělské výroby v regionech s různými specifiky, a to nejen z hlediska jejího praktického fungování, ale i její celkové organizace i dopadu na životní prostředí a ekonomiku podniku.

číst více

Přijímací řízení na Mendelově univerzitě v Brně

Mendelova univerzita v Brně je nejstarším vysokým zemědělským a lesnickým učením v českých zemích. Byla zřízena v roce 1919 jako Vysoká škola zemědělská v Brně a pod tímto názvem existovala až do roku 1994.

číst více

Speciál O OBORECH: Vinařství a vinohradnictví

Pít víno umíme všichni, rozeznávat odrůdy už jen někdo z nás, ale skutečných mistrů znajících tajemství výroby a umění přípravy blahodárného moku je málo. Troufáte si? Co všechno vás čeká?

číst více

POROVNÁNÍ OBORŮ: Technologie potravin

Vyznat se v potravinách, stát se odborníkem na jejich správnou konzervaci a složení, pracovat jako hygienik. Pokud vás podobná kariéra láká nebo pokud vás prostě baví chemie a rádi byste pro ni našli konkrétní a praktické využití, možná vás bude zajímat studijní obor technologie potravin.

číst více

Advent na Mendelově univerzitě v Brně

Mendelova univerzita v Brně připravila pro předvánoční období řadu zajímavých kulturních a společenských akcí.

číst více

Vzdělávání pro praxi

Rozvoj spolupráce mezi Mendelovou univerzitou v Brně, podnikatelskou a veřejnou sférou

číst více

Získání ocenění

Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny Mendelovy univerzity v Brně získal ocenění.

číst více

Lupina: bylina, která má podle vědců potenciál stát se důležitou součástí výživy zvířat, ale také součástí zdravého jídelníčku člověka

Kolektiv vědeckých pracovníků z Ústavu výživy, zootechniky a zoohygieny Fakulty veterinární hygieny a ekologie VFU Brno – prof. Suchý, prof. Straková a doc. Herzig, se ve svém výzkumu, který hledá alternativní potraviny pro živočišnou produkci, dostali až na druhou stranu naší zeměkoule.

číst více

Krajina odpovídá na probíhající ekologické změny! Jak?

O tom bude diskutovat na 200 účastníků mezinárodní konference krajinných ekologů na Mendelově univerzitě v Brně 3. až 6. září 2010.

číst více