Anglo-American University: Mezinárodní škola v srdci Prahy letos slaví už 30 let

18. 8. 2020 | Pro uchazeče na VŠ

AAUV malebných křivolakých uličkách na Malé Straně kousek od břehu Vltavy se nachází Anglo-American University – mezinárodní vzdělávací instituce v srdci historického centra Prahy. Letos škola slaví už 30 let od svého založení. Podzimní semestr jubilejního roku na AAU nabídne kvůli pandemii koronaviru novou formu studia – dálkově on-line.

„Studovat na AAU je jako být součástí velké rodiny,“ říká studentka původem ze Senegalu Sokhna Ndiaye. Nic by se na tom nemělo změnit ani 21. září, kdy oficiálně začne podzimní semestr. Škola totiž nově umožní studentům ze všech koutů světa absolvovat kurzy on-line, a navíc v čase, který si mohou sami vybrat podle svého časového pásma. I v době řady omezení si tak škola udrží svůj status mezinárodní instituce.

Studium na AAU probíhá celé v angličtině. Kromě zahraničních studentů je škola ideální volbou i pro studenty, kteří se chtějí v jazyce zdokonalit. „Vybral jsem si AAU, protože jsem chtěl studovat v angličtině, ale nechtěl jsem vyjíždět do zahraničí,“ vysvětluje student Vladimír Palička. Obzvlášť nyní, kdy je situace ve světě kvůli nemoci covid-19 nejistá, je tak AAU skvělou volbou pro ty, kteří chtějí okusit mezinárodní atmosféru, ale nechtějí do ciziny.

Zájemci si mohou vybírat z bakalářských a magisterských programů v oborech žurnalistika, média vizuální umění, humanitní a sociální vědy, mezinárodní vztahy a diplomacie, byznys a právo.  Přihlášku lze vyplnit on-line.AAU_2

Absolventi Anglo-American University se vydávají pracovat do významných firem jako je Microsoft, IBM nebo Deloitte. Jedním z nejznámějších absolventů AAU je Jiří Brodský, momentálně český velvyslanec v Mongolsku. Po absolvování bakalářského studia na AAU se díky svým výsledkům dostal na prestižní London School of Economics.

Podívat se přímo do prostor školy můžete už nyní z pohodlí domova! Prostřednictví virtuální prohlídky můžete navštívit nádvoří, učebny i kavárnu v kampusu.

Další články k tématu