Vyzkoušejte si obory budoucnosti na VŠCHT - DOD 27. a 28. ledna

23. 1. 2023 | Inspirace

Chemická kybernetika, biochemie a mikrobiologie, environmentální analýza či vodíkové technologie a nanomateriály. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze pořádá 27. a 28. ledna 2023 dny otevřených dveří, na nichž představí zájemcům široké spektrum studijních programů budoucnosti. Kromě toho čekají na návštěvníky exkurze po špičkově vybavených výzkumných laboratořích, prohlídky jedné z nejstarších mineralogických sbírek u nás či návštěva výzkumného minipivovaru.

ESCA„Máme také připraveno několik přednášek o studiu a interaktivní stánky s exponáty, které reprezentují jednotlivé studijní programy,“ říká mluvčí školy Michal Janovský. „Zájemci si mohou vyzkoušet moderní přístroje a technologie, které budou používat, ale především budou mít prostor popovídat si v klidu a autenticky se současnými studenty o tom, co je na VŠCHT skutečně čeká.“ Program začíná v pátek i v sobotu v 9 hodin a probíhá do 14:00 hodin.

Na VŠCHT se každý rok zapíše přibližně 1000 nových bakalářských studentů. Největší zájem je o programy:

  • Syntéza a výroba léčiv,
  • Biochemie a biotechnologie,
  • Analytická a forenzní chemie
  • a nově také o program Ekonomika a management.

Přijímací zkoušky v neekonomických programech škola neorganizuje, šanci studovat dostane každý, kdo má ukončené střední vzdělání s maturitou a odpovídající průměr známek z matematiky a chemie, případně z jiných přírodovědných předmětů.  „Nicméně během prvního semestru musí student prokázat, že na naši školu má. Není na to ale sám, před lety jsme vybudovali podpůrnou sít tutorů, složenou ze starších studentů, kteří jsou připraveni pomoci každému, kdo si o pomoc řekne,“ uzavírá Janovský.Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

 

Detailní program a více informací včetně přehledu studijních programů a informacích o přijímacím řízení najdete ZDE.