VŠPJ: Malá škola s velkými možnostmi

29. 4. 2019 | PR články

budova_15

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) letos slaví své patnácté narozeniny a v rámci oslav chystá celou řadu novinek a vychytávek. Připravuje se nové bezkonkurenční studijní zázemí i jednodušší systém podávání přihlášek.

Ke stávající budově školy přibude už příští rok moderní výukové centrum. Budova s kapacitou pro 330 studentů zatím nemá v kraji Vysočina konkurenci. Kromě místa pro výuku bude stavba s originálním trojúhelníkovým půdorysem také centrem kultury a zábavy, a to nejen pro studenty ale i pro veřejnost.

všpj

Další novinkou, kterou VŠPJ připravila, je nový web pro uchazeče o studium s veškerými informacemi o vyučovaných oborech. Mimo bakalářské technické obory můžete vybírat i z ekonomických nebo zdravotních a sociálních, na magisterské úrovni pak z oborů zdravotnických. Obory lze studovat prezenčně a některé i kombinovaně (školu máte jen v sobotu). Ke druhému typu loni přibyl obor Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi.

Kromě přehledného webu zjednodušila škola také proces podávání přihlášek. Podávají se elektronicky ve třech jednoduchých krocích. Poplatek za podání přihlášky lze také nově platit hned deseti různými způsoby! Přihlášky do 1. kola přijímacího řízení můžete podávat až do 15. 5. 2019.

VŠPJ vznikla v roce 2004 a byla vůbec první veřejnou vysokou školou neuniverzitního typu v České republice. Výhodou takové školy je, že se nedělí na fakulty, své spolužáky z jiných oborů tak budete potkávat mnohem častěji.

mapa

Na VŠPJ momentálně studuje kolem 2000 studentů. Díky takto malému počtu se pedagogové mohou svým studentům mnohem více věnovat a navíc, pokud se v rámci studia na jihlavské škole rozhodnete vycestovat s programem Erasmus+, máte téměř stoprocentní šanci.

O tuto možnost je ze strany studentů VŠPJ v  posledních letech zvýšený zájem. Jihlavští vysokoškoláci se dokonce nebojí zvolit si pro svoji zahraniční zkušenost i pro někoho exotické země, jako je např. Island nebo Turecko.