Vidíte se jako budoucí podnikatel? Pak studujte na Newton University

16. 5. 2024

NEWTON University podporuje budoucí podnikateleNEWTON University připravuje své studenty na skutečný svět businessu. Ať už se vidí jako úspěšní manažeři nebo mají vizi vlastního podniku.

Jako jediná škola se zaměřuje na podporu a rozvoj budoucích podnikatelů, kteří mají touhu převést své nápady do úspěšných podnikatelských projektů. Tato vysoká škola nabízí širokou škálu zdrojů, programů a podpůrných služeb, které studentům pomáhají rozvíjet podnikatelské dovednosti, získávat znalosti a budovat silné sítě kontaktů ve světě podnikání.

Jak konkrétně tedy NEWTON University podporuje budoucí podnikatele?

Nabízí programy zaměřené na podnikání

NEWTON nabízí širokou škálu podnikatelských programů, které umožňují studentům získat znalosti a dovednosti potřebné pro úspěšný rozvoj podnikatelských projektů. Tyto programy zahrnují témata jako management, strategické plánování, řízení finančních prostředků, marketingové strategie nebo inovace. Vybrat si můžete hned z několika možností, mezi kterými si vybere každý podnikavec. Velkou výhodou je na této škole skutečné propojení s praxí. A to jak ve formě reálných stáží, které jsou povinnou součástí studia, tak díky odborníkům z podnikatelského prostředí, kteří zde vyučují nebo přednáší. Ne náhodou se absolventi školy pravidelně objevují v žebříčku Forbes 30 pod 30.

Má vlastní NEWTON Business Accelerator

NEWTON velmi fandí podnikání a nabízí pomocnou ruku začínajícím vizionářům. Proto založil vlastní akcelerátor pro studenty, kteří chtějí rozvíjet své podnikatelské nápady. Tento “inkubátor” poskytuje studentům přístup k mentorům a odbornému poradenství. Mentory jsou špičkoví odborníci z praxe, úspěšní podnikatelé a investoři, kteří chtějí předávat dál své zkušenosti a pomáhat mladým podnikavým lidem. NEWTON Business Accelerator organizuje pro své členy zajímavé přednášky na různá témata související s businessem, networkingová setkání a různé kurzy. Přihlásit se do akcelerátoru může každý, kdo má dobrý nápad a chuť jej realizovat. Pro studenty NEWTON University je účast v programu zdarma, a tak není divu, že se každý rok přihlašuje více projektů. Některé z nich už se proměnili v úspěšné podniky.

NBA také každý rok organizuje vlastní Pop Up Market, na kterém mohou “akcelerovaní” prezentovat své výrobky, služby a nápady. Jedná se o velmi oblíbenou akci plnou inspirace, dobrého jídla a zajímavých produktů.

NEWTON University podporuje budoucí podnikatele

Nabízí to, co nikde jinde nenajdete – andělské financování

Před pár lety přišli na NEWTONu s revoluční myšlenkou! Některé projekty studentů byly natolik zajímavé, že jim chtěli pomoci ještě více. A tak založili vlastní NEWTON University Angel Fund. Tento fond sdružuje inovátorské investory, kteří se nebojí vložit vlastní prostředky do zajímavých startupů. Vstupní investice od NUAF může dosáhnout až půl milionu korun. A v případě, že je projekt skutečně zajímavý a vyžaduje vyšší finanční prostředky, je fond schopen pomoci a sehnat další prostředky. Podmínky této investice jsou velmi vlídné a investoři jsou připraveni nejen poskytnout peníze, ale také radit, pomáhat a posouvat celý podnik kupředu. Ve správném okamžiku pak nabízí svůj podíl ke zpětnému odkupu.

A co o investicích říká zakladatel fondu Michal Tesař? “Jsme tak trochu blázni, ale našim projektům naprosto věříme a víme, že pomoc v začátcích je těžko dostupná. A proto jsme tady. Chceme pomoci, i když si mnoho investorů může myslet, že jsme blázni. Zatím se nám ale naše odvaha vyplácí.”

Podporuje výzkum a inovace

Tato nejlépe hodnocená soukromá vysoká škola aktivně podporuje výzkum a inovace v oblasti podnikání a podnikatelských technologií. Studenti mají možnost se zapojit do výzkumných projektů a spolupracovat s profesory a odborníky na vývoji nových produktů, služeb a technologií, které mají potenciál přinést inovace na trh. Organizuje také vlastní NEWTON Research and Innovation Week, kde seznamuje odbornou i širokou veřejnost s novými trendy v businessu.

NEWTON University podporuje budoucí podnikatele

Umožňuje přístup k podnikatelským sítím a mentorům

Studenti se stávají členy tzv. NEWTON family. To znamená, že mají přístup k rozsáhlým podnikatelským sítím a zajímavým mentorům, kteří mohou poskytnout cenné rady, podporu a inspiraci. Univerzita usiluje o vytvoření prostředí, kde se studenti mohou setkávat s úspěšnými podnikateli, investory a profesionály ze světa podnikání a budovat si zajímavé kontakty.

Takže pokud uvažujete o vlastním podnikání, prvním krokem by mělo být studium právě na NEWTON University. Lepší školu pro budoucí milionáře nenajdete!

Další články k tématu

Newton University získala členství v prestižní Business Graduates Association

NEWTON University s potěšením oznamuje, že se stala členem v Business Graduates Association (BGA), mezinárodní organizaci se sídlem v Londýně, která zajišťuje členství, akreditace a kvalitu pro prestižní světové byznysové školy. NEWTON University sídlící Praze, Brně a Bratislavě, se pyšní řadou ocenění. Jedním z nich je například fakulta roku, kterou sami studenti udělili NEWTONU již […]

číst více

Univerzita Palackého v Olomouci hledá nový podnikatelský nápad

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) letos pořádá už 15. ročník soutěže Podnikavá hlava. Soutěž je určená pro podnikavé studenty univerzity, ale zúčastnit se mohou i začínající a zkušení podnikatelé z řad veřejnosti, kteří nepodnikají déle než jeden rok a bydlí v Olomouckém kraji. Cílem soutěže je pomoct s rozjezdem podnikání a navázáním kontaktu s investory. „Z dotazníkového […]

číst více

US-MBA: Příležitost, jak poznat zajímavé lidi

Chcete být tím správným manažerem a lídrem pro svou firmu a držet krok se současnými trendy v businessu? Anebo stojíte na začátku kariéry a potřebujete přenést nabyté znalosti do praktické roviny? K tomu Vám pomůže manažerský vzdělávací program US-MBA v Brně na Fakultě podnikatelské VUT. Získáte tak nejen celosvětově uznávaný titul MBA, ale zejména kvalitní know-how […]

číst více