US-MBA: Příležitost, jak poznat zajímavé lidi

22. 4. 2024 | PR články

US-MBA v Brně na Fakultě podnikatelské VUTChcete být tím správným manažerem a lídrem pro svou firmu a držet krok se současnými trendy v businessu? Anebo stojíte na začátku kariéry a potřebujete přenést nabyté znalosti do praktické roviny? K tomu Vám pomůže manažerský vzdělávací program US-MBA v Brně na Fakultě podnikatelské VUT. Získáte tak nejen celosvětově uznávaný titul MBA, ale zejména kvalitní know-how předávané lektory z USA i ČR, které ihned využijete v profesním životě.

Díky akreditaci z USA splňujeme přísné mezinárodní standardy

US-MBA na VUT v Brně bylo vyvinuto na základě 25leté zkušenosti s poskytováním manažerských vzdělávacích programů. Je to program akreditovaný americkou akreditační institucí ACBSP, organizovaný ve spolupráci s University of St. Francis v Joliet, Illinois, což zajišťuje, že splňuje mezinárodní standardy. To nám zároveň umožňuje udělovat absolventům diplom vydaný přímo University of St. Francis.

Víkendová výuka v AJ i ČJ během 1,5 roku studia

Dobře víme, že naši posluchači jsou plně vytížení, pracující lidé, proto je pro nás důležitý kvalitně strávený čas. Standardní délka studia je 3 semestry (1,5 roku), ale zastáváme individuální přístup ke každému posluchači. Proto se snažíme maximálně vyhovět i těm, kteří musí studium prodloužit či přerušit.

Manažer musí mít přehled o všech procesech, které se ve firmě odehrávají. Proto studium obsahuje 12 modulů, mezi nimi např. manažerské finance a účetnictví, strategický management, mezinárodní obchod a finance, řízení rizik atd. Výuka probíhá vždy 1 – 2x za měsíc (kormě letních prázdnin) se soustředěními v pátek-neděli. Celých 50 % výuky je v angličtině a vedou ji lektoři z USA, kteří zároveň pracují na vrcholových pozicích v amerických firmách. Portfolium modulů doplňují lektoři z FP a externisté z praxe, jenž podléhají schválení americkou univerzitou.

Během studia na Vás čeká interaktivní výuka, v rámci níž se inspirujete reálnými případovými studiemi, budete zpracovávat projekty podložené daty z Vaší společnosti, nebo si zahrajete simulační strategickou hru. Prakticky zaměřená výuka, kterou US-MBA studium poskytuje, Vám otevře nové pohledy na věc, a nejen to.

US-MBA v Brně na Fakultě podnikatelské VUT

Nenechte si ujít možnost vyjet do USA a podívat se do fungování tamních firem

Budete mít možnost absolvovat vybraný modul přímo v USA na partnerské univerzitě. Tento studijní pobyt Vám zároveň nabídne návštěvu atraktivního Chicaga, které je cca hodinu cesty od univerzity, nahlédnete do procesů v některých amerických firmách či institucích, budete fandit na baseballovém zápasu, ochutnáte tradiční chicagskou pizzu, cheesecake a další.

… zase ty kontakty

Není vždy důležité, co víte, ale koho znáte. A US-MBA není jen o studiu, je to z velké části o poznávání nových lidí, od kterých se máte co učit, o získávání nových zkušeností, přátel a možnosti získat jiný pohled na činnosti, se kterými se každodenně setkáváte.

Další články k tématu

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Na mezinárodní den žen proběhla na pražské Náplavce výstava s názvem ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislost, která ukazuje střípky ze života Elišky Krásnohorské, nejvýraznější bojovnice za rovnoprávné vzdělávání dívek. Dnes je již díky bohu normální, že ženy studují vysokou školu. Bohužel však stále přetrvává, že mají horší pozici na trhu práce prorazit na vedoucích pozicích či v …

Od robotů po satelity: Brněnská strojárna je fakultou nečekaných možností

Od robotů po satelity: Brněnská strojárna je fakultou nečekaných možností

Nenechte se zmást, Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně není jen o strojích. Strojařina 21. století jsou i letadla, elektronové mikroskopy, vesmírné družice, formule nebo kloubní náhrady. Víme, že naši studenti možná studují stroje, ale sami nejsou roboti, proto se snažíme, abyste se během svého studia cítili na fakultě dobře. Třeba díky ambasadorům, kteří vám pomůžou …

Studentský ambasador poradí s výběrem studia i nástupem na vysokou

Studentský ambasador poradí s výběrem studia i nástupem na vysokou

Přechod ze středoškolských lavic do univerzitních poslucháren může být větší výzva, než se zdá. Prváky čekají noví lidé, nové prostředí, často i bydlení v novém městě. Do toho se na ně sypou do té doby neslyšené pojmy a hlavně: zodpovědnost za studium je zcela na nich. Kredity, studijní skupiny, svobodné předměty. A nikde „paňčelka“, která všechno třikrát připomene a k procvičení …