Taky textil!

21. 5. 2019 | PR články

_MG_8796

Plavky, trika, hadříky, naskočí ti, když se řekne textil. A co smart textilie, chameleonní textilie, potahy autosedadel, bariérové membrány, nanomateriály, umělé cévy atd., atd. Taky textil. To vše a další nejen textilní oblasti můžeš studovat na fakultě textilní v Liberci.

Fakulta specializovaná na textil je jen a jen v Liberci, pak až v Belgii nebo v Angli

Textilní marketing, nanomateriály, výroba oděvů, materiálové inženýrství, návrhářství… vše, co se týká textilu, můžeš v téhle zemi studovat jen, pouze, jedině a výlučně na Fakultě textilní TUL. Další školu, která by šíří svého záběru v oblasti textilu mohla liberecké fakultě konkurovat, najdeš až v Belgii nebo v Anglii.

IMG_6153

Fakulta získala čerstvě akreditaci všech svých studijních programů

Na maximální možnou dobu 10 let udělil Národní akreditační úřad této země akreditace na veškeré studium fakulty textilní. Je to opět potvrzením toho, že Fakulta textilní TUL, je v Evropě naprostou výjimkou.

Tradice, špičkové týmy, moderní technologie

Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci vznikla roku 1960, má tradici, má know-how a má špičkové odborníky, laboratoře a dílny v oblastech materiálového a textilního inženýrství včetně nanomateriálů, textilních technologií i výroby oděvů. Zároveň na ní můžete studovat návrhářství – zaměřené na oděvy a textil, nebo sklo a šperk.

U1

Fakulta dává světu

Patent na průmyslovou výrobu nanovláken, oděvy, které mění barvu podle dopadajícího UV záření, skvělí návrháři nebo nanovlákenné nosiče pro růst lidských buněk do podoby umělých cév, brzlíku, chrupavek nebo sítnice, to vše dala a dává FT TUL světu.

Můžeš být u toho – podej si přihlášku

Druhé kolo přijímacího řízení je právě v běhu. Přihlášky posílej do 4. srpna 2019.

Výčet studijních oborů a podrobnosti k přihláškám najdeš zde.

A neboj, na textilce se nikdo neurazí, když přijdeš k přijímačkám třeba v plavkách. Taky textil. Hlavně vezmi hlavu nebo alespoň rozum do hrsti.